avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract mandat 2024--- constituie contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract mandat 2024--- constituie contractul de mandat vechime in munca ...

contract mandat

constituie contractul de mandat vechime in munca sau nu? daca nu, prin ce isi asigura vechimea in munca directorii care muncesc in baza unui astfel de contract?
Cel mai recent răspuns: adinka , utilizator 11:39, 11 Decembrie 2024
A existat un proiect legislativ în acest sens, care a fost, însă, respins, așadar în prezent contractul de mandat nu constituie vechime în muncă.
Directorii care muncesc în baza unui astfel de contract își pot asigura vechime în muncă dacă prestează, în plus, și o activitate cu contract individual de muncă sau asimilat. Dacă aveți în vedere vechimea necesară pentru deschiderea dreptului la pensie, în acest sens relevante sunt stagiul de cotizare și cuantumul contribuțiilor de asigurări sociale efectiv plătite de-a lungul vieții profesionale active, stagiu care se poate realiza și de către cei care nu sunt salariați, dar se asigură voluntar pentru pensie prin încheierea unui contract de asigurare socială cu casa de pensii de care aparțin.
Dar daca se platesc toate taxele necesare de catre societate? Spre ex acum societatea x plateste pentru director toate taxele similare cu cele ale salariatilor. Beneficiaza directorul cu contract de mandat de contributiile de asaigurari sociale platite? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj gned gned Buna ziua, cineva detine o adeverinta de somaj, din perioada 2009-2010,in baza Legii 76-2002,intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca aceasta adeverinta, ... (vezi toată discuția)
Contractul de mandat Nicalai Nicalai Ce presupune incheierea acestui tip de contract ? Durata , conditiile precum si drepturile si obligatiile ce deriva din acest contract precum si platile ... (vezi toată discuția)
Firma la care am lucrat nu-mi plătea contribuțiile și-mi suspenda scriptic contractul de muncă, falsificându-mi semnătura. pot să fac plângere la parchet? El40la El40la Buna seara.Am făcut o reclamație la ITM firmei la care am lucrat pentru ne plata contribuțiilor sociale si pt.ca in timp ce lucram imi făcea suspendări ... (vezi toată discuția)