Bună ziua! Lucrez în învățământ din 2010.in perioada 2014 2016 am fost în ccc, 2016 2019 am lucrat iar în inv, în perioada 2019-2024 ccc. Anul acesta am revenit din sept în învățământ, ne fiind titulara. Va rog să-mi spuneți dacă concediul pt creșterea copilului modifica vechimea pt grupele de învățământ sau nu?
Voi fi plătită pt vechimea în care am lucrat efectiv în invataman sau se adaugă și perioada concediului de creștere copil, aduca să am 14 ani de vechime sau 7 ani?
Vă rog, concret o lege care ma poate lamuri
Art. 4 alin (2) teza a II-a : Constituie vechime în învăţământ şi perioadele în care personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic de predare a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic de predare a avut catedră rezervată în învăţământ.
( NORME METODOLOGICE din 10 august 2016 de aplicare a prevederilor art. 3^1 alin. (2), (3) şi (8), art. 3^3 şi 3^4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare