avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna, va scriu in legătură cu o speță. Am hg ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna, va scriu in legătură cu o speță. Am hg 1198/2022 privind ...

Buna, va scriu in legătură cu o speță. Am hg 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul naţional, ale personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională și am un caz pe care îl relatez mai jos.
Exemplu: Vasile este căsătorit și locuiește conform CI cu părinții la adresa din orașul Arad, jud Arad. Soția locuiește conform CI în orașul Nădlac, jud Arad, unde are grija de copil.
Soțul este angajat legal în orașul Timiș, unde sta cu chirie și benefiaza de drepturile de transport cuvenite conform legii 1198.
Vasile primește moștenire o locuință în orașul Arad și își va preschimba cartea de identitate împreună cu soția, pt locuinta mostenita.
Se poate spune că își schimbă domiciliul vădit pentru a beneficia de aceste drepturi? Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2024
Lukasz.page, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:44, 13 Decembrie 2024
Buna. Presupunem ca Vasile = sotul. Deci, daca acum Vasile are buletin/domiciliul in Arad si benefiaza de drepturile de transport, si daca ulterior isi va schimba buletinul/domiciliul tot in Arad in locuinta mostenita, care ar fi relevanta intrebarii? Din Arad, se muta tot in Arad. Acesta este primul aspect.
Al doilea aspect se refera la resedinta (deci nu la domiciliu), care trebuie declarata si inregistrata la adresa la care se sta mai mult de 15 zile pe luna conf disp OUG privind domiciliul si resedinta (dupa cum ati spus dvs stai in chirie acum). Este o obligatie legala sa va declarati resedinta. Aveti resedinta declarata in orașul Timiș? (apropos orașul Timiș nu exista)
Al treilea aspect. In ce temei, mai precis, din Hg 1198/2022 primiti la acest moment drepturile cuvenite?
Clarificati cele trei aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de transport pentru cadru militar cu domiciul stabilit pe baza unui contract de vânzare cumpărare cu uzufruct marynus77 marynus77 Poate beneficia un cadrul militar de acordarea contravalorii transportului sub forma unei sume forfetare în condițiile HG 1198/ 2022, normelor de aplicare ... (vezi toată discuția)
Locuinta permanenta inseamna locuinta statornica? sau doar declaratie? MariaDraghici1 MariaDraghici1 Locuinta PRINCIPALA inseamna locuinta in care stau? sau pe care o declar astfel? Problema suna asa: un cuplu locuieste in oras, are adresa de pe fata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o intrebare la cei în măsura sa ma ajute, ... Constantin536626 Constantin536626 Bună ziua, am și eu o intrebare la cei în măsura sa ma ajute, lucrez în Mapn soția este civila, locuim la un cămin militar, am întrebat dacă eu ma ... (vezi toată discuția)