vine momentul sa ma casatoresc. Problema mea e urmatoarea: vreau sa mi pastrez si numele de familie care l am acum dar sa l iau si pe cel al viitorului sot.. Intrebarea mea este: eu pot avea ambele nume iar sotul doar pe al sau?? Adica eu "Ionescu-Popescu C." iar el doar "Popescu M"
Va multumesc si astept raspuns.
Nu cred ca poti. Doar daca s-a modificat art. 27 C.fam. Aici sunt prevazute doar 3 posibilitati: fiecare sot isi pastreaza numele avut inainte de casatorie, amandoi poarta numele unuia dintre ei, amandoi poarta, ca nume comun, numele lor reunite.
nu ai aceasta varianta; ai doar 3 variante:
1. ramaneti amndoi cu numele de dinaintea casatoriei
2. luati amandoi numele unuia dintre soti
3. luati AMANDOI numele voastre reunite
Pai gandeste-te in felul urmator, daca pe tine te cheama XY si pe sotul tau X, pe copilul vostru cum o sa-l cheme? XYX?
Ai doar cele 3 variante.
Eventual vorbeste cu el sa ia si el numele tau. Dar gandeste-te din nou, pe copilul tau il cheama XY si se casatoreste cu cineva pe care il cheam AB, amandoi vor sa pastreze numele lor, prin urmare, numele nepotului tau ar putea fi XYAB si tot asa
Numele dupa casatorie
ionela20
Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)