avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... depunere la dosar de documente in original
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

depunere la dosar de documente in original

este legal sa se ceara depunerea la dosar a documentelor originale,cu toate ca au fost depuse copii ale acestora inca de la depunerea plangeri penale?
cererea a fost facuta de politistul de la investigatii fraude.este vorba de cartea de identitate ,talonul masini si contractul de vanzare cumparare.
masina mi-a fost vanduta de catre o persoana care nu avea drept de vanzare ci doar de a circula cu aceasta,iar seriile de pe caroserie au fost falsificate astfel incat sa corespunda cu actele mai sus mentionate.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
jeanking, utilizator
Cel mai recent răspuns: jeanking , utilizator 19:41, 11 Februarie 2010
Depinde de ce acte se solicita.Daca vorbim de ex. de un cerificat medico-legal, da este legala solicitarea depunerii in original.Reveniti cu detalii.
Da, trebuie sa faceti precizari.
Insa instanta are dreptul de a cere si originalul.
este vorba despre un contract de vanzare cumparare al unei masini,cartea de identitate si talonul acesteia.masina mi-a fost vanduta de catre o persoana care nu avea dreptul legal sa o vanda,iar seriile acesteia au fost falsificate astfel incat sa corespunda cu actele ce mi sau inminat la vanzare.
Sa cereti de la parchet sa va puna dovada pe xerox ca este conform cu originalul.
Daca se pierde originalul se pot complica lucrurile.
Poate ca ar trebui sa va angajati si un avocat.
COPIILE AFLATE LA DOSAR AU FOST FACUTE LA XEROX DE CATRE PROCURORUL DE LA PARCHETUL DE PE LANGA CURTEA DE APEL.SI SUNT CONFORME CU ORIGINALUL.

Alte discuții în legătură

Cui va da politistul actele... jeanking jeanking am cumparat o masina de la o persoana careia ii fusese data cu procura de circulatie si atat.fara drept de vanzare,in momentul cand i-am dat banii si am facut ... (vezi toată discuția)
Acte originale disparute dintr-un dosar penal ContSters241026 ContSters241026 .Litigiu de munca in instanta dar si penal Tin sa va spun ca eu am obtinut aceste copii dupa CIM De la politie. Pentru ca au fost luate spre exeptizare ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)