avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, m-ar interesa daca exista vreo modalitate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, m-ar interesa daca exista vreo modalitate de a achizitiona ...

Buna ziua, m-ar interesa daca exista vreo modalitate de a achizitiona un imobil dar sa fie numai unul dintre cei 2 soti proprietar fara ca acesta sa fie impartit in caz de divort. Se poate face la notar, cu acordul ambelor parti, asa ceva? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va schimbati regimul matrimonial în cel al separației de bunuri și apoi cumpărați în nume propriu.

Dacă banii sunt proprii, din mosteniri etc, puteti cumpara în nume propriu fără sa faceti o schimbare a regimului matrimonial.
Se specifica în act ca e bun propriu pt ca înlocuiește un alt bun propriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de mai multe aspecte, a aratat si colega mai sus, de provenienta banilor, de regimul matrimonial, de cum exact este impartita sarcina in casatorie. In unele cazuri merge fara modificare de regim, in altele nu, depinde. Este bine sa intelegeti fiecare varianta cu efecte pe termen lung si apoi sa alegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție apartament filofteea filofteea Bună ziua, pot cumpăra un apartament doar pe numele meu, fiind căsătorită? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Bani dobândiți înainte de căsătorie. Lkn Lkn Dacă sa zicem ca înaintea căsătoriei dispun de o anumită suma de bani as dori sa știu dacă după căsătorie ceea ce voi achiziționa cu acei bani vor ... (vezi toată discuția)