avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua Dețin un apartament cumpărat prin credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua Dețin un apartament cumpărat prin credit imobiliar, ...

Bună ziua
Dețin un apartament cumpărat prin credit imobiliar, plătesc rate lunar. Acum aș dori să îl vând, pentru a cumpăra alt apartament mai ieftin. Nu am terminat de achitat creditul. Este vreo problemă? Care sunt pașii? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioana932 , utilizator 16:58, 21 Decembrie 2024
Buna ziua

Singura problema ar fi daca e Prima Casa si nu au trecut 5 ani de cand l-ati cumparat.

In rest nu e nici o problema, e o situatie foarte des intalnita.

Daca e credit ipotecar obisnuit, vorbiti la banca, va vor explica pasii. In principiu trebuie sa faceti o solicitare in acest sens bancii pentru a-si da acordul. De restul se ocupa notarul. Din banii obtinuti pe vanzare o parte se vor duca catre inchiderea creditului iar diferenta va revine dvs.
Vă mulțumesc!
O zi bună.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Singura problema ar fi daca e Prima Casa si nu au trecut 5 ani de cand l-ati cumparat.

In rest nu e nici o problema, e o situatie foarte des intalnita.

Daca e credit ipotecar obisnuit, vorbiti la banca, va vor explica pasii. In principiu trebuie sa faceti o solicitare in acest sens bancii pentru a-si da acordul. De restul se ocupa notarul. Din banii obtinuti pe vanzare o parte se vor duca catre inchiderea creditului iar diferenta va revine dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar dianaduia dianaduia Buna ziua ,Va rog respectos sa imi dati un sfat in legatura cu problema si anume: In 2007 ,am facut un credit imobiliar de 19500 euro la banca BCR,dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament achizitionat prin credit ipotecar Zebian Zebian Buna seara, Am cumparat un apartament printr-un credit ipotecar cu BCR in 2015 ,doresc sa-l vand avand in vedere ca eu mai am 20.000e de dat si valoarea lui e ... (vezi toată discuția)
Banci BagrinaTatiana BagrinaTatiana in 2007 impreuna cu sotul am luat un credit ipotecar, eu fiind titular si sotul co-platitor. Am plecat din apartament si a ramas sotul in apartament dar nu ... (vezi toată discuția)