avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentință necomunicata, judecata fara citare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentință necomunicata, judecata fara citare ...

Sentință judecătorească, necomunicată mie de către instanță, cu mențiunea în dispozitiv "se va comunica în copie legalizată după rămânerea definitivă... cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare".
Sentința a fost dată într-o cauză în care NU AM FOST PARTE. De sentință am luat la cunoștință prin transmiterea acesteia de către reclamant prin email. Prin sentință am fost numit tutore al unei persoane. Nu am avut cunoștință de acțiunea civilă, nu mi s-a comunicat niciodată, niciun act de procedură.
Care sunt opțiunile pe care le am eu în acest caz, în ceea ce privește contestarea sentinței (apel, contestație în anulare, etc) și ce termen trebuie să respect dacă instanța nu mi-a comunicat sentința. Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu un avocat, va rog, trebuie vazuta toata sentinta, partile, daca chiar nu ati fost parte, ce copie legalizata... ciudat. NUmirea tutorelui se face cu acordul sau. Termenul depinde de ce se gaseste in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie NicolaieS NicolaieS Am cerut punerea sub interdictie si tutela pt. mama mea, care este bolnava de alzheimer. In prima instanta, Judecatoria Sectorului 3 a hotarat punerea sub ... (vezi toată discuția)
Tutela marcel1969 marcel1969 As dori o opinie legat de drepturile tutorelui. Pe scurt, incepand cu 03.12.2014 sunt tutorele mamei mele (in momentul de fata astept legalizarea sentintei ... (vezi toată discuția)
Acordare tutela pentru persoana pusa sub interdictie gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Revin cu un subiect sensibil pe care doresc sa-l lamuresc inca din luna octombri 2013. Am depus un dosar la judecatorie in care solicitam punerea ... (vezi toată discuția)