avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Va rog dacă puteți sa ma ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Va rog dacă puteți sa ma ajutați cu un sfat în ...

Bună ziua!
Va rog dacă puteți sa ma ajutați cu un sfat în următoarea problema.
Locuiesc împreună cu soția și băiețelul nostru de 1 an și 2 luni la părinții ei la tara. Aseară am avut o cearta cu părinții ei am vrut sa iau copilul și sa plec de acolo, iar tatăl ei mi-a spus ca să plec eu din casa lui și sa las copilul acolo. Bineînțeles sotia tine cu ei, nu pot sta acolo cu băiețelul într-o casa care sta sa cada tavanul pe noi. Părinții ei sunt dependenți de alcool. Vreau sa ma ajutați cu un sfat " ce urmări se pot întâmplă daca iau copilul de acolo și plec cu el ? Sotia este obligata sa ma urmeze? Pot face plângere la politie pentru sechestrare de minori. Menționez ca discuția cu tatăl ei în care relata cele de mai sus este filmata. Mulțumesc
Vorbiti cu un avocat, vad ca e care pe care acolo. Cum sa fie sotia obligata sa va urmeze, in ce baza?
Sotia e obligata sa faca ce vreti dv. in aceeasi masura in care si dv. sunteti obligat sa faceti ce vrea ea. Adica deloc.

Cat despre copil, depinde de situatie, mediu, de ce masuri ati luat pana acum, de cum ii e copilului acolo, cine l-ar ingriji, unde ar merge etc. etc. De aceea, inainte de plecare, vorbiti cu un avocat, nu se poate pleca cu copilul pur si simplu decat daca aveti acordul sotiei.
Buna ziua

In ce priveste copilul, autoritatea parinteasca se exercita in comun, de catre ambii parinti pana cand instanta nu stabileste altfel in functie de ceea ce considera a fi interesul superior al minorului.

In ce p[riveste sotia, lucrurile sunt si mai simple, nu aveti nici un fel de drept/autoritate si nu este obligata sa va urmeze nicaieri.

Daca situatia nu va multumeste, puteti sa divortati si sa va mutati unde doriti. Autoritatea parinteasca (cum se imparte ea) precum si domiciliul copilului vor fi stabilite de instanta de tutela. Acolo puteti aduce argumente, dovezi etc legate de conditiile improprii in care ar locui acel copil.

Insa clar. nu aveti voie sa luati pur si simplu copilul si sa plecati cu el doar pentru ca v-ati certat cu socrii. Fapta este incriminata de codul penal.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Vorbiti cu un avocat, vad ca e care pe care acolo. Cum sa fie sotia obligata sa va urmeze, in ce baza?
Sotia e obligata sa faca ce vreti dv. in aceeasi masura in care si dv. sunteti obligat sa faceti ce vrea ea. Adica deloc.

Cat despre copil, depinde de situatie, mediu, de ce masuri ati luat pana acum, de cum ii e copilului acolo, cine l-ar ingriji, unde ar merge etc. etc. De aceea, inainte de plecare, vorbiti cu un avocat, nu se poate pleca cu copilul pur si simplu decat daca aveti acordul sotiei.

Am o filmare în care mama ei o șantajează moral dacă pleacă de acolo, numai vorbește cu ea și mai multe șantaje. Am filmări cu ei în stare de ebrietate accentuata
Acestea sunt probe, este bine ca le aveti, in baza lor se pot face demersuri, dar nu vad sa le fi facut deja. Trebuie facute si demersuri legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligațiile tatălui fata de un copil din afara casatoriei Eliana27 Eliana27 Buna seara! Sunt mama unui băiețel de 8 ani, rezultat dintr-o relație de 12 ani cu un bărbat însurat. Recent, ne-am despărțit, iar familia lui îi ... (vezi toată discuția)
Vreau sa parasesc caminul conjugal Iuliana Florea Iuliana Florea Buna seara! Am un baietel de 6 ani si vreau sa parasesc caminul conjugal,precizez ( nu suntem casatoriti legal) traiam in uniune consensuala. Baiatul este pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. de curând m-am mutat cu soția la părinții ei, ... Xts777 Xts777 Bună ziua. De curând m-am mutat cu soția la părinții ei, eu am fost obligat de situație. Avem un băiețel mic de 1 luna , care trebuie sa suporte pe ... (vezi toată discuția)