La sfarsitul lunii ianuarie am fost anuntata ca trebuie sa imi dau demisia si ca salariu pe aceea luna va fi de 400 Ron dintr-un salariu net /luna de 1000 Ron. Postul este de agent vanzari. I-am convins ca vreau somaj si mi-au trimis decizia de concediere pe motiv de probleme financiare.
Eu doresc sa trimit cerere de solicitare salariu compensatoriu, plata zilelor neefectuate de concediu plus plata drepturilor salariale la zi. Avand in vedere ca previzul meu expira pe 02-03 si ca inca nu am cartea de munca, ar putea sa imi cauzeze probleme deoarece le cer aceste drepturi, pana la urma?? Ma refer aici la netrimiterea cartii de munca in termenul legal pentru depunerea dosarului de somaj sau alte probleme??? Cum sa procedez sa fie totul in regula?
Trebuie sa stiti un singur lucru,si anume ca aveti niste drepturi si angajatorul are niste obligatii,si invers.
Daca veti sta la "mila publica a angajatorului" nu v-as recomanda,dar chiar si pentru drepturile pe care le aveti,cuvenite dealtfel,trebuie sa stiti sa le cereti si sa va impuneti.X-( Sa stiti ca NU vi s-a facut nici o favoare.
Legea este aceeasi pentru toti,iar nerespectarea ei se sanctioneaza.:rtfm:
Faceti adresa angajatorului in care solicitati prestarea a 4 ore /zi in perioada de preaviza a celor 20 zile lucratoare,plata unui salariu compensator si apoi eliberarea documentelor necesare inscrierii la somaj in teremen de 30 de zile de la data desfacertii CIM.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.