avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota TVA locuinte 2025
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota TVA locuinte 2025

Buna ziua,

Am semnat un Antecontract de vanzare de bun viitor si am achitat integral valoarea plus tva de 5% pentru o locuinta la data de 15.06.2020 cu mentiunea ca actul de vanzare in forma autentica sa se semneze pana la data de 30.05.2021. Procesul verbal pentru accesul in locuinta finalizata a fost semnat la data de 10.11.2022. Predarea locuintei a avut loc la aceeasi data.
Actele finale inca nu au fost semnate.
Imi puteti spune ce cota de tva se aplica daca se semneaza actul de vanzare in forma autentica in 2025?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 15:02, 19 Decembrie 2024
Buna ziua

Se va aplica cota de TVA valabila la data vanzarii in forma autentica, 9% sau 19%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% locuinta 2022 johnnydanut johnnydanut Buna ziua! In 2021 am semnat cu un dezvoltator un antecontract cu plata integrala (55000 euro) pentru un ap. Daca perfectarea vanzarii se face la finalizare in ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Cum se va calcula tva-ul pentru o locuinta? Laurentiu Nare Laurentiu Nare Buna ziua, Am semnat in anul 2021 un antecontract pentru o locuinta in valoare de 139.000 E cand cota TVA era de 19%. Conform ordonanta din 2022 privind cota ... (vezi toată discuția)