Am o garsoniera pe care vreau sa o trec pe numele mamei mele, sa nu ramana pe drumuri in cazul mortii mele (mostenitori ar fi fiul meu minor si sotul meu).
1. Garsoniera este achizitionata cu credit ipotecar inainte de casatorie. Dupa plata ultimei rate, garsoniera va fi considerata bun comun sau ca unu dobandit inaintea casatoriei?
2. Ce forme legale am la dispozitie, astfel incat sa nu fie ulterior contestate de mostenitori? Din pacate, contractul de vanzare cumparare nu este o posibil pentru ca nu avem suma aferenta garsonierei.
Dilema mea e: de ce doriți sa ii dați garsoniera mamei?
La decesul ei va trebui dezbătută moștenirea. Și nu aveți certitudinea ca o sa decedati înaintea mamei
Dacă veți fi în viața, va veți întoarce exact în același punct (la care se adaugă cheltuiala cu dezbaterea)
Dacă nu veți mai fi în viața, moștenitorul mamei va fi fiul dvs. Și dacă e minor, va trebui desemnat un curator, de către instanta de tutela, care sa îl reprezinte la dezbaterea moștenirii după bunica.
Dacă scopul dvs este ca mama sa nu ajungă pe străzi, după cum spuneam mai sus, este suficienta constituirea unui drept de uzufruct viager.
Donatia e sigura?
anonimiu
Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Testament
nutelanebunatica
pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)