Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie si anume : am lucrat la VigoHotel pana pe data de 8.02.2010 cand mi-a fost inmanata decizia de incetare a CM conf. art. 65 aliniat
(1) din Codul Muncii datorita situatiei precare a societatii, eu normal trebuie sa depun dosarul pt somaj in term. de 30 zile calendaristice pana pe 8.03.2010 dar este o problema deoarece VigoHotel depune declaratiile de plata CAS pe data de 25.03.2010 ca sa prinda si cele 5 zile din Februarie la plata in anexa 14, deci normal nu mai pot depune dosarul in termenul legal de 30 zile, decat numai dupa ce VigoHotel face dovada platii la zi a CAS-ului ca anexa 14 sa fie completata corect si cu cele 5 zile din Februarie, in concluzie, cum se procedeaza in acest caz ca anexa 14 sa fie completata corect si eu sa ma incadrez in cadru legal de depunere a dosarului de somaj ?/
Va multumesc anticipat pt raspuns, multa sanatate si o saptamana usoara !!!=D>;)
Angajatorul poate face documentele pentru cei concediati inaintea acelei date astfel incat salariatii sa se incadreze in cele 30 de zile. Daca totusi depasiti acest termen aveti dreptul sa depuneti dosarul cu mentiunea ca drepturile nu vor mai fi stabilite de la data concedierii ci de la data depunerii dosarului.
Va multumesc mult pt detalii, asa ar trebui, dar doamna de la RU care se ocupa cu asa ceva a afirmat ca abia pe 25.02 depune statele la ITM sa-mi pot lua Cartea de Munca si abia pe 25.03 (cand depune ea de obicei pt toata lumea) depune CAS la AJOFM adica pentru cele 7 zile ale mele din Februarie ca sa poata fi prinse in anexa 14/26 ca asa este corect sa fie totul la zi ( afirmatia ii apartine ) deci in acesta ipostaza eu prin Aprilie tr sa-l depun dupa cum doreste EA, este corect oare ??/ care este sfatul dvs ??/:(#-oX-(
Puteti face o sesizare la ITM dar controlul lor poate dura 30 de zile. Poate o audienta ar fi mai rapida.Puteti sa va adresati conducatorului unitatii la care lucrati. Puteti atentiona ca veti actiona in instanta si veti cere daune pentru intarzierea nejustificata in a va primi actele. In cazurile concedierilor se fac state separate, se platasc datoriile catre bugete pentru persoanele respective astfel incat acestea sa beneficieze de dreptul lor de a se inscrie la somaj in termen de 30 de zile. Decizia de incetare trebuie sa o inregistreze la ITM in termen de 5 zile si trebuie sa depuna odata cu decizia si statele persoanei concediate. Insista.
Am fost la ITM si decizia a inregistrat-o exact pe data de 8.02 cand mi-a incetat CM si a venit o doamna care a afirmat ca a primit decizia mea dar nu au venit statele, vin pe 25.02 toate ce sa mai faca separat pt mine, ca am timp sa depun dosarul intr-un an de zile, deci fara comentarii....sunt toti mana in mana....Mafia lucreaza in continuare#-o#-oX-(X-( iar in privinta dari in judecata, nici o problema hotelul are 3 avocati pt asa ceva, asteptam citatia.....a afirmat patronul cand i-am zis, oare traim in Romania ?/:O:(#-o#-o
faptul ca hotelul are 3 avocati ... nu va impiedica pe dvs sa va angajati un avocat pe care tot hotelul il va plati la final :D, pt ca cu un avocat asa cum spunea colegul mai sus aveti sanse reale de a castiga in instanta ... deci tot hotelul va pierde la final, insa dvs trebuie sa avansati niste bani pt onorariul avocatului si acest proces poate dura 6-12luni ... si abia la sfarsit va veti recupera paguba=D>
Acte somaj
Giorgi83
Situatia mea este urmatoarea (sper sa fiu suficient de explicita):
1 nov 2007 - 1 nov 2009 CIM nedeterminat 8 ore/zi - trecute in cartea de munca
1 ian 2010 ... (vezi toată discuția)
Recuperare cm
lise
Buna seara.pana acum 4zile am lucrat la o firma pe perioada determinata.mi sa inchis cm cu art 56j si pot sa benificiez de somaj .dar la lichidare nu mi sa dat ... (vezi toată discuția)