avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Formularul 010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Formularul 010

Buna,

Am o dilema in ceea ce priveste completarea formularului 010.
Sefa mea a depus actele de suspendare a firmei la Reg.COm. si mi-a zis ca a suspendat firma cu data de 01.02.2010, dar cand m-am uitat se site-ul MF am vazut ca in loc de 01.02.2010 am data de 25.01.2010. Eu nu ma depus inca formularul 010 pentru vectorul fiscal,pentru ca nu stiu ce data sa trec: 25.01.2010 sau 01.02.2010.
Mentionez ca in perioada 25.01.201-31.01.2010 firma a avut activitate.
Formularul 010 trebuie semnat de asociat sau imputernicit?
#-o

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 15:35, 11 Februarie 2010
mersi @doar-noi !
asta cautam si eu , exact acest articol , l-am citit recent si sint de acord cu acest punct de vedere
Se pare ca e un caz nefericit de comunicare defectuoasa intre patron si contabil...

Declaratia 010 se depune in termen de 30 zile de la data efectuarii modificarilor; sunteti in termen indiferent ca data e 25 sau 31. Insa, data corecta nu este cea a suspendarii ci data cand a fost concediat ultimul salariat.
A. Legat de D010 - suspendarea declarata la ONRC se comunica din oficiu catre MF. In vectorul fiscal nici nu exista rubrica de intrerupere a activitatii. Asa cum bine s-a observat aici - motivatia depunerii declaratiei nu poate fi decat incetarea starii de platitor de impozite legate de salariati.

B. Aparte de suspendarea declarata la ONRC exista si regimul de declarare derogatoriu, care se aproba de catre MF numai la cerere. Aprobarea unui asemenea regim se face in situatia indeplinirii unor conditii mult mai restrictive , decat suspendarea declarata la ONRC. Exista in legislatie prevazute situatiile in care se suspenda acest regim, cat si situatiile in care el inceteaza (inainte de termen). Conditii de aprobare : firma sa nu aiba salariati, sa nu obtina venituri de orice fel , sa nu aiba cont bancar (care genereaza venituri financiare) .

Pentru neplata impozitului minim este necesara si suficienta declararea suspendarii activitatii la ONRC.

Nu am recomandat nimanui solicitarea regimului derogatoriu de declarare. Economiile obtinute prin nedepunerea declaratiilor fiscale periodice sunt minore in raport cu pretentiile legale ale fiscului. Raportarile financiare semestriale , cat si cele anuale trebuie intocmite si depuse. Declaratia anuala de impozit pe profit trebuie depusa. Toate raportarile declarative trebuie intocmite si depuse , in aceleasi conditii ca si firmele cu regim normal de declarare.
Multumesc pentru raspuns.
Vin cu o completare:
la Reg Com cand se depun actele de suspendare, se solicita suspendarea cu o anumita data. Aceasta data declarata produce efecte ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar, suspendare si regimul cheltuielilor in aceasta perioada C_CRISTINA C_CRISTINA O firma a carei activitate este suspendata tocmai ptr a nu plati mpozitul forfetar are in proprietate un teren ptr care plateste impozit anual. Practic se ... (vezi toată discuția)
Bilant firma suspendata Geo_2008 Geo_2008 1.am o firma a carei activitate a fost suspendata incepand cu data de 01.02.2010. am obtinut si regim derogatoriu pentru depunerea declaratiilor,dar daca nu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)