avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul meu italian, a adoptat-o pe fiica mea, nascuta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul meu italian, a adoptat-o pe fiica mea, nascuta in România. ...

Soțul meu italian, a adoptat-o pe fiica mea, nascuta i România. Eu am fost părinte unic. În baza sentinței de adoptie a tribunalului italian, în Italia, am schimbat numele de familie al fetei. În România, unde fetita e inregistrata cu numele de la nastere, la ce instituție trebuie sa ma adresez întâi pentru a regulariza adopția si numele? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 11:06, 24 Decembrie 2024
Este necesar ca adopția din strainatate sa fie recunoscuta în România prin intermediul instantatei de judecata iar ulterior, cu hotărârea de recunoaștere din România puteți solicita, la Primăria de la domiciliul/sectorul dvs eliberarea unui nou certificat de nastere pentru copil.
Contactați în avocat care sa va sprijine în aceste demers dacă locuiți în străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie instrainatate a persoanelor majore gabriela_12 gabriela_12 Care este procedura in cazul in care adoptatorul este strain iar adoptatul este roman si major ,daca numele anterior adoptiei, inca figureaza in romania, iar ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de nastere fara cetatenie bogdan18me bogdan18me Salutare,am si eu o problema. Prietena mea Maria e nascuta in Cluj-Napoca dar de mica a plecat cu mama ei in Italia,unde aceasta s-a recasatorit. Mama ei a ... (vezi toată discuția)
Cum schimb numele de familie al copilului? OanaAlessia OanaAlessia Buna seara Am o fetița de 5 ani născuta in Italia si poarta numele tatălui pe care nu îl vede de doi ani, si care suna când își aduce aminte.Anul ... (vezi toată discuția)