avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzare pe motiv de tergiversare și nealocarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzare pe motiv de tergiversare și nealocarea primului termen de judecata

Un judecător, la tribunal într-un litigiu civil, poate fi recuzat pe motivul că de la 4 luni de zile de la înregistrarea revizuirii, nu a alocat un prim termen de judecată?
Temeiul legal ar fi art. 42 alin 1 pct. 13 cod procedură civilă. Impedimentul ar fi tocmai nealocarea primului termen, ce implică ambiguitatea momentului de soluționare a recuzarii in structura litigiului de prima instanță,inainte de alocare prim termen .
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:03, 25 Decembrie 2024
Dreptul la recuzare există dar depinde de modul în care motivați

Unii avocati obțin printr-o recuzare respinsa respect maxim și plecăciuni din partea judecatorilor chiar dacă se respinge cererea.

E greu sa va explic ca sa înțelegeți pentru ca tine de arta diplomației care este materie de studiu la facultate.

București 2024
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În realitate durează cel puțin câteva luni în procedura administrativa până se verifica acțiunea/calea de atac formulata,timbrajul,pana se comunica părții adverse etc.Atat timp cât nu este prevazut nici un termen pt realizarea acestei proceduri,nici o sancțiune ,atât timp cât instantele sunt aglomerate cererea dvs nu are nici o șansă.Mai mult decât atât nu va incadrati sub nici o forma în motivul de recuzare pe care îl precizați..Dvs puteți sa procedați cum doriți ....
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de recuzare/abtinere alexxS alexxS Buna ziua,imi puteti spune va rog daca cererea de recuzare/abtinere trebuie admisa in principiu,iar apoi se va solutiona?Solutionarea este in sarcina ... (vezi toată discuția)
Judecare cerere de recuzare natyca natyca Intr-un litigiu de dreptul muncii, in recurs, exista motive temeinice pentru a cere recuzarea a 2 judecatori din complet. Cum se judeca cererea de recuzare? ... (vezi toată discuția)
Avocatul partii adverse nu pierde nici o ocazie sa ceara instantei ... KLM4 KLM4 Avocatul partii adverse nu pierde nici o ocazie sa ceara instantei sa fiu amendata pentru a o influenta negativ asupra mea. Am urmat calea legala si am facut ... (vezi toată discuția)