avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Am cumpărat de curând un apartament,in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Am cumpărat de curând un apartament,in momentul ...

Bună ziua! Am cumpărat de curând un apartament,in momentul cumpărării asociația de proprietari a eliberat o adeverință cum că apartamentul nu figurează cu debite la asociație.Acum când a venit întreținerea la apartament figurează o datorie de 670 pentru fondul de reparatii,vorbind cu administratorul mi.a spus că această datorie nu se trece în aceea adeverință și trebuie să plătesc eu acea datorie chiar daca in momentul cumpărării am avut adeverință că apartamentul nu are datorii.Cum se procedează în această situație?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:42, 26 Decembrie 2024
Buna ziua

Administratorul este obligat sa elibereze chitanta separata pt fondul de reparatii insa cum dvs ati cumparat apartamentul liber de sarcini nu aveti obligatia sa platiti datoriile vechiului proprietar.

Probabil ca administratorul a gresit atunci cand a eliberat acea adeverinta, nu a verificat si fondul de reparatii si acum incearca sa rezolve problema cerand banii de la dvs.

Aratati-i contractul de vanzare-cumparare unde scrie ca imobilul este liber de sarcini.

Mai departe, e treaba asociatiei sa recupereze banii de la fostul proprietar. Fie ii opresc din fondul de rulment, fie il dau in judecata, e problema lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)
Reclamatii administrator fardia fardia Buna ziua, As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)