avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am ...

Buna ziua si sarbatori fericite, am o intrebare anul trecut am facut o contestatie la un proces verbal cu o suspendare de 60 de zile, eu am primit permisul inapoi pentru ca am facut contestatie, am intrat pe portal si pe data de 12.12.2024 am primit respinge plangerea, cat mai am voie sa conduc?? mentionez ca acasa nu am primit nicio instintare. cat mai pot conduce ca sa nu fac vreo surpriza si sa apar cu permisul suspendat in baza de date..
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:13, 4 Martie 2025
mi a venit acasa pe data de 5 februarie hotararea cu drept de apel in 30 de zile, eu nu doresc sa depun apel, cum procedez? va rog domn avocat latka sa imi spuneti cum sa fac, cat mai pot conduce? am fost astazi la judecatorie si am completat o cerere si mi a zis sa vin miercuri
Nu sunt avocat , sunt un fel de Stan Pățitul.

Din momentul expirarii termenului pentru a depune apel, mai aveti 30 de zile, in care trebuie sa va legalizati hotarirea primita acasa ca definitiva, la instanta respectiva si cu o copie a sa sa sa predati permisul.
Articolul 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia de drept începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, după rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea formulată împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.
(4^1) Termenul de 30 de zile prevăzut la alin. (4) se calculează pe zile pline, începând cu ora 00.00 a zilei următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătorești. În situația în care termenul se împlinește într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.
[ link extern ]
Data raminerii definitive este data implinirii termenului de apel. De a doua zi ticaie ceasul...30, 29,.....0.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia ... Vasileghe Vasileghe Buna ziua, Pe data de 09.08.2022 am contestat o amenda iar solutia a venit pe 08.09.2022 cu drept de apel 15 zile. Nu am facut apel iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație ... Patysofy Patysofy Buna ziua dacă am avut permisul reținut și am făcut contestație iar pe 6 Aprilie am termen la judecătorie e posibil sa îmi retina permisul și in cât ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi ... Adrian_P87 Adrian_P87 Buna ziua! Dacă decizia instantei privind contestarea unei amenzi de circulatie si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 3 luni, a fost in ... (vezi toată discuția)