avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am și eu nevoie de câteva răspunsuri la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am și eu nevoie de câteva răspunsuri la unele întrebări. ...

Buna ziua, am și eu nevoie de câteva răspunsuri la unele întrebări.
In urmă cu 7 ani tatăl meu a decedat la fel și bunica, casa unde am crescut împreună cu familia este nelocuită acum, din păcate nu exista acte fizice pe acea casă, unde as putea sa merg pentru a obține informații despre titul de proprietate sau alte documente?
Menționez că din ceva spuse de ei în viața ar fii patru proprietari dar nu am văzut niciodată acel titlu. La primăria tata era trecut la impozit și plătea dările la stat acum sunt trecută eu are vreo importanta?
As vrea sa deschid taxa de succesiune doar că nu știu de unde sa încep mai ales că există ceva discuții și cu soția unchiului( fratele tatălui) pentru că ar avea și ea drept. El nu a avut copii in timpul căsătoriei doar că la momentul căsătoriei cu el avea o fată, are și acesta drept în casă părintească sau doar soția?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:38, 29 Decembrie 2024
La primăria tata era trecut la impozit și plătea dările la stat acum sunt trecută eu are vreo importanta?

Păi are, că în atare condiții nu puteți dezbate succesiunea.
La dezbaterea succesorala ar trebui sa prezentați certificatul de atestare fiscala (care atesta plata taxelor și impozitelor) si adeverința de rol de la Registrul Agricol (privind rolul agricol al bunicilor dvs).
Or dacă bunurile sunt pe numele dvs....
În ce baza vi le-au trecut, nu știu.. Căci legal, ar fi trebuit sa prezentați un act de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi dezbatere mostenire PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Rog pe aceasta cale ca un notar sau avocat sa ma ajutate cu pasii care trebuie urmati intr-un caz de mostenire si vanzare de terenuri. Iata sirul ... (vezi toată discuția)
Succesiunea maryan1150 maryan1150 avem o casa care a fost cumparata de parinti mei in anul 1981 facand acte de mana cu 7 vanzatori si 5 martori dar in 1993 ei sau despartit si eu cu sora mea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)