Buna seară, am o situație delicată.
Sunt recent divorțată și într-o relație cu un bărbat din Cluj.
Vrem sa ne întemeiem o familie, dar din căsătoria precedenta am un copil de 7 ani și am custodie comună cu tatăl.
Fostul sot se opune sa iau copilul cu mine la Cluj și implicit să îl înscriu la o școală acolo, pe motiv că este prea departe și privez dreptul de a-si vizita copilul.
I-am propus următoarea soluție și anume că îmi asum eu drumul și cheltuielile de la Cluj la București odată pe lună,dar a refuzat.
Cu alte cuvinte eu ar trebui să-mi întemeiez o familie doar în București.
Ce sfaturi sau sugestii îmi puteți oferi?
Varianta este instanta de judecata, instanta urmând a analiza dacă este în interesul minorului schimbarea domiciliului.Daca plecați pt un job era o discuție dacă plecați pt o relație e o alta discuție privind oportunitatea schimbării domiciliului iar fostul soț probabil va invoca aceste aspecte.Analizati cu un av mai multe argumente pt a avea șanse de câștig..
Problema nu e tatal, problema este ca privati copilul de o relatie cu tatal si il puneti pe copil pe drumuri... Nu se poate muta domnul la dv., este musai sa va mutati dv. la Cluj?
Se poate rezolva în instanță stabilirea locuinței copilului în Cluj, cu dovedirea faptului că puteți asigura copilului condițiile necesare și că mutarea este în interesul copilului.