Una dintre verisoare , a fost la primaria din comuna si a cerut titlul de proprietate pe tot terenul bunicii noastre ( vaduva de razboi ), declarand pe propria raspundere ca e unica mostenitoare. Bunica a avut 5 copii, 2 fete si 3 baieti si toti la randul lor au avut copii. ,,Ajutata "" de cei din primarie si notar a reusit sa ia acest titlu cand unii dintre noi, rudele indreptatite la mostenire am fost plecati prin alte tari la munca iar cei ramasi acasa cu situatii financiare slabute. Din auzite cica notarul ar fi dat la ziar adunarea ptr mostenire....dar cine citeste ziarul....
Oare acea declaratie data de doamna nu e falsa.....nu e caz penal..?
Acum ne am intors acasa si ne vrem drepturile noastre dupa parintii nostrii.
Va rog ajutati ma, ca nici nu stiu de unde sa incep .....si daca se mai poate face ceva.
Va multumesc anticipat
Sarbatori binecuvantate tuturor
Situația dvs., deși dificilă, își poate găsi o rezolvare, însă doar pe calea instanței. Se poate solicita anularea Titlului și partajul și fiindcă e vorba de o nulitate absolută, acțiunea dvs. nu ar fi prescrisă. Demersuri pe latură penală se pot face, dar acelea ar putea fi împiedicate de termenul de depunere a plângerii, însă nu au un rol determinant în acțiunea civilă în instanță.
Totuși, pentru a se verifica cu acuratețe și fiindcă demersurile sunt de o complexitate ridicată, vă recomand să apelați la serviciile unui avocat, pentru o consultație și, eventual, pentru efectuarea celorlalte demersuri necesare.
Contactati un avocat sa vedeti intai daca ati acceptat mostenirea, ati administrat imobilele, sa estimati un cost si un risc in instanta si apoi decideti. Intai trebuie vazute detaliile, sa nu pecati la o lupta cu sanse mici.