avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de prescriere - pensie de intretinere copil ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de prescriere - pensie de intretinere copil strainatate

Autoritatea straina care se ocupa de dosarul de executare pentru pensie de intretinere a fostului sot are nevoie de "legislaţia în domeniul prescipţiei, precum şi data exactă de împlinirii termenului de prescripţie, împreună cu orice alte informații referitoare la întreruperea prescripției, dacă cererii nu se aplică niciun termen de prescripție etc."
Hotararea in fond a fost data in iulie anul trecut, cea definitiva a fost data in noiembrie anul acesta ar fiul meu va implini 18 ani in martie 2025.
Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce sa le raspund.
Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Diamandi , utilizator 12:34, 5 Ianuarie 2025
...termenul de prescriptie calculat incepand de cand avand in vedere ca hotararea definitiva s-a dat in noiembrie 2024 iar fiul meu anul acesta in martie o sa implineasca 18 ani. Eu trebuie sa dau autoritatii executorii exact.

Adrian ALBU a scris:

Nu este prescrisă deoarece termenul de prescripție aplicabil este de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare biancca biancca Buna ziua. O executare silita inceputa in 2012 , care a incetat din cauza insolvabilitatii, mai poate fi reluata acum sau este perimata? Recent am inceput ss ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Executare silită penalități Ikymar Ikymar În urma unei executări silite a unor drepturi salariale de la o instituție publică, am obținut în instanță penalități de 0,5% pentru fiecare zi de ... (vezi toată discuția)