avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Cine are cunostinta cum se face procedural ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Cine are cunostinta cum se face procedural constatarea ...

Buna ziua ,
Cine are cunostinta cum se face procedural constatarea reabilitarii de drept ? Este nevie de un avocat pentru intocmirea cererii sau o pot face eu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 1 Ianuarie 2025
Reabilitarea de drept este acea formă a reabilitării care operează în virtutea legii, fără a fi necesară cererea fostului condamnat pentru obţinerea ei, aceasta fiind considerată ca dobândită de condamnat în momentul când s-au realizat condiţiile de reabilitare.

La împlinirea termenului de 3 ani prevăzut la art. 165 din Codul penal, dacă persoana condamnată nu a mai săvârşit o altă infracţiune, autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere stergere cazier judiciar blagapaul blagapaul Buna ziua,am si eu o intrebare legat de stergerea unui cazier judiciar,si anume am avut condamnare 2 ani cu suspendare in urma unui accident rutier cu ucidere ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitare adrian2010a adrian2010a am avut o suspendare de 1 an si am mai comis o fapta si am fost condamnat si am executat 1 si 8 luni asta fiind in 2006 se poate face reabilitarea la ... (vezi toată discuția)