avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate dupa folosirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate dupa folosirea unui teren

Buna ziua
Am un teren intravilan de 2000 mp in satul bunicilor mei in coproprietate cu verisorul meu primar in cota de 1/2 fiecare. Acum vreo 2 ani trecand prin sat (pt ca nu locuiesc acolo ci la 150 km aprox) am vazut ca un vecin si a instalat acolo niste frumoase sere de legume cerand acordul doar vărului meu.
Intrebarea mea este : este vreun risc sa devina proprietar pt ca foloseste terenul de mai multi ani?
Ce trebuie eu sa fac?
Va multumesc anticipat
Sa va administrati proprietatea, platiti impozitul etc., ca orice bun proprietar.
Da, platesc impozit, dar chiar nu stiam. ca acest teren a fost ocupat. Exista o lege care prevede ca dupa un nr de ani de la ocuparea si folosirea unui teren, acesta poate trece in proprietatea celui care l-a folosit ilegal?
Va multumesc
Este obligatia proprietarului sa se ingrijeasca de bun, asta include si sa stie ce e cu el si cine-l foloseste. Folosirea nu pare a fi ilegala. Codul civil prevede uzucapiunea, dar nu imi dau seama daca e cazul in situatia descrisa. Pare a fi eventual intre coproprietari... notificati-l pe coproprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Ianuarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate adrianady adrianady Buna ziua As avea si eu cateva intrebari daca se poate: -o proprietara care vinde alteia o suprafata de teren din proprietate ,: ce drepturi mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj mostenitori demianotelia demianotelia Buna ziua. Parintii nostri au decedat in urma cu 9 ani si 6 luni. Titlul de proprietate pe mai multe terenuri extravilan si un teren intravila este pe numele ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune george88 george88 am un teren intravilan de care familia mea se ocupa in ultimii 20 de ani.acesta e situat in vecinatatea proprietatii noastre.Din spusele bunicilor mei ... (vezi toată discuția)