avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere angajat pentru absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere angajat pentru absente nemotivate

Am un angajat pe care as vrea sa-l concediez pe motiv ca nu s-a prezentat la serviciu.Insa nu am o condica in care sa se semneze zilnic si nu am cum sa dovedesc.De asemenea as vrea sa-i trimit o scrisoare de intentie care nu stiu cum ar putea arata.
Hellppppp!
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 15:47, 3 Noiembrie 2006
convoacal pentru cercetare disciplinara prealabila, prin scrisoare recomandata, in care sa-i explici pt. ce il cercetezi, recte absente nemotivate.
Dar nu am condica prin care sa demonstrez ca are absente nemotivate.Daca are cineva un model de condica...
condica de prezente se poate face si dintr-un caiet in care se trece intrare iesire si se semneaza la intrare si la iesire.
oricum trimitei convocatorul sa vezi care e pozitia lui
concedierea este cea mai grea sanctiune
exista si alte tipuri de sanctiuni iar in cazul unui litigiu s-ar putea sa pierzi si sa te trezesti cu el reintegrat
nu stiu daca merge asa de simplu...
va trebui sa demonstrezi ca absentarea lui ti-a produs si un prejudiciu si ca e repetata ca sa fie abatere disciplinara grava pt care sa-i desfaci ctr de munca
mie asa mi se pare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Mai multe sanctiuni disciplinare aceluiasi salariat pt acceasi fapta in cursul aceleiasi luni. ContSters159316 ContSters159316 Am un salariat care saptamanl savarseste aceeasi fapta, totul a aincaput cu un avertisment, apoi santiune 5 % pe luna in curs, acum vad ca saptamanl primesc ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)