avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere

Cum pot inregistra o nastere, parinti cetateni straini, dar numai unul poate fi de fata la declarare. Mama poate inregistra cu documentele ei, in lipsa doc. lui? (el nevoind sa il recunoasca)
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 20:28, 4 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înregistrarea naşterii se face ca urmare a unei declaraţii verbale a oricăruia dintre părinţi, iar dacă, din diferite motive, nu o pot face, obligaţia declarării revine medicului, persoanelor care au fost de faţă la naştere, asistentului social sau, după caz, persoanei cu atribuţii de asistenţă socială din unitatea sanitară în care a avut loc naşterea sau oricărei persoane care a luat cunoştinţă despre naşterea copilului, sau din oficiu de către ofiţerul de stare civilă din cadrul S.P.C.L.E.P./din cadrul primăriei unităţii administrativ-teritoriale în a cărui/cărei rază s-a produs evenimentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă părinții sunt căsătoriți, este suficientă prezenta unuia dintre ei, cu actele necesare.
Daca nu sunt căsătoriți, iar tatăl nu vrea să îl recunoască, se poate prezenta doar mama, iar în dreptul tatălui va fi trecută o liniuță.
Recunoașterea de către tată, daca va dori, se poate face oricând.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare nou nascut ,mama fara acte ic68 ic68 am nevoie de un sfat cunosc o mamica care a nascut recent si nu poate sa isi inregistreze copilasul ptr ca i s-au furat toate actele .Problema este ca nu e ... (vezi toată discuția)
Nume nou nascut Roxinela Roxinela Buna ziua, am o nelamurire : Eu sunt divortata si am un prieten(tatal copilului)... . As dori sa stiu daca tatal il recunoaste (e trecut la numele tatalui) , ... (vezi toată discuția)
Paternitate- tagada timis2014 timis2014 Buna seara. Daca 2 persoane au decis sa divorteze administrativ ( la primarie sau la notar), dar sotia e insarcinata care este procedura cea mai simpla pt ... (vezi toată discuția)