avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna dimineata. Cum poate recupera un proprietar de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna dimineata. Cum poate recupera un proprietar de apartament ...

Buna dimineata.

Cum poate recupera un proprietar de apartament pagubele provocate de o problema la scurgerea baii vecinului de la etajul superior? Niciunul nu are asigurare. Zugraveala de pe o parte a unui perete si de pe tavan a fost afectata. Mentionez ca la etajul superior locuieste o doamna in varsta de aproape 90 de ani, proprietara apartamentului. In apartament mai locuieste permanent fiica proprietarei, o persoana mai recalcitranta, care a dat in judecata asociația pentru niste motive puerile, dar a pierdut procesele.
Se poate trimite somatie de plata? Trebuie dosar in instanta? O posibila discuție privind recuperarea amiabila a pagubei este eliminata din start, nu ai cu cine sa te intelegi. Multumesc anticipat pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:01, 5 Ianuarie 2025
Doar prin actiune in instanta se poate recupera suma in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un membru al unei asociatii de proprietari ContSters99595 ContSters99595 Sunt proprietara unui apartament situat la etajul1intr-un bloc din Poiana Brasov, pe care il folosesc numai pentru recreere. Din anul 2008 am baia inundata ... (vezi toată discuția)
Buna seara, vin și eu către dvs cu o rugăminte de clarificare. ... racu_camelia racu_camelia Buna seara, Vin și eu către Dvs cu o rugăminte de clarificare. Locuiesc intru-un imobil la etajul 7 iar vecina de la etajul 9 m-a inundat. Are o ... (vezi toată discuția)