Pensie alimentara copii,
Am divorțat de fosta sotie acum 3 ani in instanță.
Conform deciziei, copiii au rămas la fosta sotie,pensia alimentara a fost stabilită la 1/3 din salariu, s-a stabilit și un orar de vizite.
Pentru binele copiilor(eu m-am mutat foarte aproape de locuință fostei soții), copiii petrec 1/2 din timp cu fiecare părinte. Dar fosta sotie insistă să îi plătesc pensie alimentara conform deciziei, deși eu stat cu copiii 1/2 din timp și cheltui și eu bani cu copiii.
Sunt șanse să obțin în instanță diminuarea pensiei alimentare, ținând cont că contribui cu 1/2 la creșterea copiilor, nu îi vizitez doar conform programului de vizite?
Mulțumesc.
Va trebui sa formulati cerere in instanta, sa prezentati schimbarile intervenite, adaptarea copiilor noului program, program pe care sa il consfinteasca instanta, alaturi de constatarea platii in natura a obligatiei de intretinere de catre fiecare dintre parinti, pe perioada cat minorii se afla in grija si supravegherea unuia sau a celuilalt.
Ca regula generala, daca intre parinti nu exista acord va decide instanta. Daca sunt schimbari intervenite de la precedenta hotarare, va decide instanta. Dvs cu de la sine putere nu puteti sista plata pensiei, chiar daca situatia de fapt este cea pe care ati descris o.
2 probleme minore sper
Linxu
Buna ziua , am si eu 2 probleme , 1. - sunt divortat , platesc pensie alimentara , am omis sa o platesc cateva luni , ok vina mea , fosta sotie ma dat in ... (vezi toată discuția)