avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum pot rezolva cu conectarea la reteaua de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum pot rezolva cu conectarea la reteaua de gaze

Am cumparat, de la un mostenitor, un apartament intr-un imobil cu 3 apartamente care era deconectat de la reteaua de energie electrica si gaze naturale. Facturi vechi sau alte acte de la instalatie de gaze naturale nu a avut mostenitorul. La energie electrica am reusit sa ma reconectez. La gaze naturale erau tevile trase, doar contoarul si centrala erau luate. Am incercat sa fac reconectarea, printr-o firma, si de la gaze imi cere un document privind acceptul tuturor persoanelor care sunt trecute pe cartea funciara (cred ca am inteles corect). Problema este ca sunt trecute in cartea funciara vreo 15 proprietari pentru apartamentul nr.2 care sunt si ei mostenitori si care sunt decedati (dupa spusele unor vecini) si noii mostenitori nu au acte facute pe succesiune, nu locuieste nimeni la apartamentul 2 totul este incuiat. La apartamentul 1 am gasit pe cineva care poate sa dea acceptul. Cum pot verifica daca persoanele trecute in CF traiesc, cum le pot gasi sau alta modalitate de conectare la gaze naturale. Multumesc de raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
gh_liviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 11:11, 13 Ianuarie 2025
Administratorul imobilului va poate indruma catre persoana care plateste lunar, cota parte din cheltuielile comune ale imobilului. Obtineti avizul acestei persoane.
Imobilul nu are asociatie de proprietari si nici administrator. Este un imobil vechi de cel putin 100 ani. La parter este spatiu comercial si la etaj sunt 3 apartamente
Cum se platesc cheltuielile comune ale imobilului. La mica intelegere participa si proprietarul/ proprietarii de la apartamentul in discutie. Ceilalati proprietari care locuiesc efectiv trebuie sa stie de la cine incaseaza cota parte cand unul dintre acestia faceo cheltuiala care este comuna.
Proprietarul de la apartamentul 1 are conectat la el 2 becuri de pe hol.
Fiecare apartament are contract separat la apa, lumina si la gaze.
Nu exista facturi comune ale imobilului, administratie nu este, administrator nu, femeie de serviciu nu... doar 1 proprietar la apartamentul 1 pt care am un nr de telefon si la apartamentul 2 o lista de nume de proprietari dar nu locuieste nimeni la dresa respectiva.
Am auzit de la cineva sa-i dau in judecata ca sa-mi dea semnatura de cuplare la gaz, dar nu vreau asa ceva decat in situatie extrema. Sunt noul vecin si ii si dau in judecata.
Am incercat la primarie sa vad cu cine pot lua legatura si de acolo mi-a spus ceva de o lege cu GP??. Cred ca am inteles bine, sigur incepe cu G urmata de 3 litere.
Va duceti dv direct la distribuitorul de gaze si il intrebati ce acte trebuie.
Daca spune acordul vecinilor il intrebati dece si in baza care legi ca sa intrebati la ANRE.
Din moment ce fostul proprietar era racordat la gaze e clar ca i-a fost permisa deja si si-a platit cota parte din teva comuna catre roprietarul tevii.
Asa ca trebuie sa explice de cer acordul tuturor vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere mari112 mari112 Buna ziua, as dori sa aflu ce trebuie sa apara pe lista de intretinere in dreptul unui apartament in care nu locuieste nimeni. Mai concret detin o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)
Contributie asociatie de proprietari ELENA STELIAN ELENA STELIAN Buna ziua! As aprecia raspunsul la urmatoarea intrebare: este firesc ca, atata timp cat intr-un apartament nu locuieste nimeni, sa platim la asociatie ... (vezi toată discuția)