avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine suporta cheltuielile pt infiltrarea apei din balcon

Buna ziua,
Am o intrebare:
Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc format din P+5. Apartamentul meu are o terasa foarte mare descoperita. Datorita ninsorilor abundente din ultimele 3 zile ( zapada care nu a putut fi aruncata in strada (daca vreau sa arunc zapada cade in balconul vecinului de dedesubt ) si a caldurii apartamnetului de sub mine zapada s-a infiltrat pe tavanul vecinului.
Intrebarea mea este: reparatiile vor fi suportate de mine, de mine impreuna cu vecinul de sub mine, sau de asociatia de locatari ?
Mentionez ca blocul a fost consolidat de catre o firma de constructii care ne-a predat apartamnetul si balcoul spunand ca totul este in perfecta stare .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sorellina , utilizator 09:59, 11 Februarie 2010
sint convins ca lucrarile de consolidare au fost contractate de catre asociatie si de aceea cred ca asociatia ar trebui sa ia legatura cu acea firma executanta, cel mai probabil lucrarea fiind in garantie.
Corect @carol_lorac
Presedintele asociatiei, administratorul, trebuie instiintati in scris de aceste probleme. Acestia vor verifica la fata locului. Vor lua legatura cu executantul lucrarilor de consolidare si se poate remedia pe baza garantiei, postgarantiei sau altei lucrari.
Plata lucrarilor se poate suporta de executant, de asociatie sau de cei doi proprietari, in functie de vina sau proprietatea acestei terase.
Asa cum s-a explicat mai inainte, un proces poate sa dureze si in final sa se dea aceeasi hotarare care poate fi luata pe cale amiabila.
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator/politie nini02 nini02 Am o problema: odata cu topirea zapezii de pe terasa blocului, a inceput sa imi ploua in casa (stau la ultimul nivel, iar terasa nu a fost reparata), asa ca ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa exterioara impusa de vecin ClaudiaUrs ClaudiaUrs Buna ziua, Am urmatoare situatie: sunt proprietarul unui apartament la ultimul etaj dintr-un bloc care detine o terasa de aprox 20 m2 care in documente ... (vezi toată discuția)
Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)