avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Dreptul de returnare produs achizitionat on-line ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Dreptul de returnare produs achizitionat on-line persoana juridica. ...

Dreptul de returnare produs achizitionat on-line persoana juridica.

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
Cum pot returna un produs achizitionat on-line pe firma si ce lege ma protejeaza in cazul in care furnizorul refuza returul.

OUG 34/2014, protejeaza doar persoanele fizice cum sunt definite la articolul 2, aliniatul 1 din lege, care definește consumatorul:
„1. Consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”

Astfel, persoanele juridice nu sunt incluse în aceste prevederi, reglementându-se doar prin contractele comerciale între părți. Dar la achizitia on-line nu exista obligativitatea semnarii unui contract iar in cazul meu, promotia e stearsa de pe site de furnizor si nu am cum dovedi ca produsul platit nu este cel prezentat pe site la momentul campaniei.
Eu am returnat produsul neutilizat (cu tiplele pe el) in ambalajul original cu care a fost livrat, care a si fost primit de furnizor. Acesta insa ma atentioneaza ca v-a returna produsul catre mine daca acesta nu prezinta defecte. Ma gandesc ca e OK sa nu-l primesc in aceste conditii de obligativitate si sa ma adresez ANPC. Dar pe ce baza legala?

Multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:59, 8 Ianuarie 2025
Buna ziua

In calitate de persoana juridica nu va puteti adresa ANPC pentru ca nu are atributii in acest sens.

Ca persoana juridica, singura varianta in cazul unei dispute este sa dati in judecata vanzatorul.

Nu exista nici o lege care sa protejeze dreptul unei persoane juridice de a returna un produs.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2025
BogdanGri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)
Buna,as vrea o parere in legatura cu urm speta...am comandat ... Korg69 Korg69 Buna,as vrea o parere in legatura cu urm speta...am comandat un produs online,a venit dar a fost altceva decit am comandat si am platit,apoi am returnat ... (vezi toată discuția)
Returnare produse achizitionate on-line deida deida In cazul unui retur de produs achizitionat on-line exista obligatia legala a vanzatorului sa achite pe loc prin ramburs contravaloarea produsului returnat fara ... (vezi toată discuția)