avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Aș vrea să mă ajutați și pe mine cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Aș vrea să mă ajutați și pe mine cu o părere, ...

Bună ziua! Aș vrea să mă ajutați și pe mine cu o părere, un sfat ceva..aș vrea să plec cu copilul de la domiciliu și să merg la părinții mei dar tatăl fetiței nu este de acord și mă amenință,zice ca îmi poate lua copilul atât timp cat ea nu mai depinde de mine.Fetita face 2 ani luna asta, este foarte atașată de mine pentru ca eu nu am plecat nicăieri fără ea am stat 24/24 lângă ea și el fiind la muncă zi de zi. El vrea să plec dar fără copil, însă el nu e în stare să aibă grijă de ea, abia dacă se joacă cu ea. Nu e genul de tată care să participe la activitățile copilului și dacă atât timp cat are material vorbind ce are nevoie atunci e bine, nu are nevoie de afecțiunea și atenția lui, asta e părerea lui. El se enervează foarte ușor mereu și eu dacă zic ceva ce nu-i convine mă jignește și poate mai și dă în mine. Vă rog frumos să îmi răspundeți dacă se poate. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:37, 10 Ianuarie 2025
Formulati în instanta cerere privind stabilirea domiciliului copilului la dvs și a unui program de vizita pentru tata.
Contractați un avocat sa va sprijine în acest demers și sa discutați în detaliu toate aspectele juridice referitoare situației dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea inteleg ce inseaamna ca poate va loveste, asta inseamna ca uneori va loveste, alteori nu sau ca doar vededti dv. posibilitatea sa va loveasca?
Daca exista violenta, atunci vorbiti repede cu un avocat despre care este cea mai buna varianta sa plecati, revizuiti-le pe toate si alșegeti-o pe cea mai potrivita. Nu stiu al cui e imobilul unde locuiti impreuna, nu stiu daca aveti venit, ajutor, daca e departe de locuinta actuala, daca ar influenta relatia copilului cu tatal etc.
Sunt mai multe variante de a iesi dintr-o relatie, depinde ce va doriti, in functie de asta alegeti diferit.
Daca va loveste puteti cere ordin de restrictie si el sa fie evacuat, chiar daca este casa lui. Strangeti dovezi si actionati. Puteti pleca si lua copilul cu dumneavoastra, nu cred ca va avea sanse la incredintare, fetita este inca mica. Conteaza si daca aveti unde sta si daca aveti mijloace de a va intretine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine primeste custodia fetitei mama care nu are domiciliu sau tatal abuziv si fost detinut? Drosu Madalina Drosu Madalina Mama minora 17 ani,tatal 25 acuma mama are 18,iar tatal 26 si fetita 11 luni! Tatal ameninta ca ii va lua fetita mamei deoarece mama nu are domiciliu ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusivă, violență și amenințări Amalia435 Amalia435 Buna ziua, oare pot obtine custodie exclusiva a fetitei mele de 3 ani daca: tatal ei m-a batut de multe ori, inclusiv in fata fetitei, apoi de cand am rupt ... (vezi toată discuția)
Copilul meu Madalina.maria Madalina.maria Buna ziua ! Vin si eu cu o problema , tatal copilului mei a dat in mine astazi pentru simplul fapt ca nu am vrut sa ii las copilul sa plece cu el , a zis ca o ... (vezi toată discuția)