Va prezint urmatoarea situatie:
In anul 1992, fara sa aiba inca titlul de proprietate parintii mei au vandut pe baza de chitanta de mana o suprafata de teren. Dupa decesul parintilor s-a emis titlul de proprietate si in urma dezbaterii succesiunii, acea suprafata de teren mi- a revenit mie.
Deoarece exista acea hartie de instrainare a suprafetei de teren am incercat sa iau legatura cu cel care l-a cumparat pentru a face documentele legale de instrainare. De fiecare data cand sun la telefon s-au ma duc la locuinta lui dau de parintii lui care imi spun ca fiul lor e plecat din tara si ei nu stiu ce sa imi spuna. Domiciliul meu este la cateva sute de km de locul unde este amplasat terenul si deci nu il muncesc dar platesc impozit pentru el. In conditiile in care se preconizeaza ca impozitul pentru terenurile arabile nemuncite o sa fie mult mai mare as vrea sa gasesc o procedura legala prin care sa-l oblig sa-si ia proprietatea. Am inteles ca daca el dorea sa intre in posesia terenului deschidea actiune judecatoreasca si pe baza chitantei de mana semnata de martori primea sentinta favorabila .Eu insa cum as putea sa-l oblig sa-si ia terenul in proprietate.
Va multumesc
Multumesc pentru raspuns.
Am contactat un avocat din localitatea unde am terenul pentru a deschide actiunea dar acesta mi-a spus ca numai cumparatorul se poate adresa instantei.
In chitanta se specifica faptul ca o parte vinde si alta cumpara.
Asa cum cumparatorul poate cere instantei sa pronunte o hot. jud. care sa tina loc de act autentic, tot astfel poate cere si vanzatorul (vanzatorul s-a obligat sa vanda si cumparatorul sa cumpere)...
Se poate! Cautati un alt avocat.
Sfat.
av.T.M.
Buna.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta.
Am cumparat la inceputul acestui an cu chitanta de mana un teren de la un vecin.
Vecinul nu este ... (vezi toată discuția)