avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societate pe cale electronica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societate pe cale electronica

Buna ziua,

Doresc sa infiintez pe cale electronica un SRL cu doi asociati, dintre care unul va fi administrator, avand ca activitate principala consultanta. Am intrat in posesia unei semnaturi electronice personalizate pentru "persoana fizica", dar mai am urmatoarele nelamuriri:
1. din moment ce toate documentele necesare infiintarii societatii le semnez electronic inainte de a fi transmise Registrului Comertului, mai este necesar ca specimenul de semnatura pentru administrator sa fie autentificat de catre notar?
2. este necesara autentificarea notariala a declaratiilor pe proprie raspundere pentru avizele necesare functionarii societatii?
3. se pot include in actul constitutiv declaratiile pe proprie raspundere pentru detinerea calitatii de asociat si administrator sau trebuie si acestea autentificate?
4. specimenul de semnatura este necesar si pentru asociatul care nu detine nici o functie in societate sau este necesar numai pentru administrator?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ContSters98040 , utilizator 18:33, 10 Februarie 2010
Legea 31/1990 precum si ordinul 2594/C al Ministrului justitiei nu s-au modificat, drept pentru care va trebui sa respectati prevederile acestor acte normative.
Pentru procedura de infiintare pe cale elecronica consultati site-ul Registrului Comertului. [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere administrator / asociat la infiintarea s.c. m0nique m0nique In vederea infiintarii unei societati comerciale, declaratia pe proprie raspundere referitoare la conditiile legale pentru detinerea calitatii de administrator ... (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Asociati - straini ce acte/declaratii imi trebie pt. un SRL cu asociati staini? pasaport cu viza? altceva? o persoana straina poate fi administrator? are cond. ... (vezi toată discuția)