avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum interpretati din OUG 156/30.12.2024 Articolul LXVI ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum interpretati din OUG 156/30.12.2024 Articolul LXVI 1 a) -cei ...

Cum interpretati din OUG 156/30.12.2024 Articolul LXVI 1 a) -cei 300 lei neimpozabili.

"a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri și alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna căreia îi sunt aferente veniturile;"

Se aplica acesta facilitate de 300 lei neimpozabili si pentru sectorul agricol și industria alimentară avand in vedere ca salariul pentru acest sector este reglementat tot prin OUG 156/2024 - art LXX si nu prin hotarare a guvernului cum este mentionat la conditia de la litera a)?

Astept interpretarea dvs legislativa.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 10 Ianuarie 2025
În 2025, angajații din sectorul agro-alimentar vor beneficia de deducerea de 300 de lei la salariul minim, dar pierd scutirea de impozit și facilitatea de la contribuția la pensie (CAS) specifice acestui domeniu, pe care le-au avut în 2024.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua si la multi ani pe anul 2025! poate cineva sa-mi precizeze ... Chrisblinky2024 Chrisblinky2024 Buna ziua si la multi ani pe anul 2025! Poate cineva sa-mi precizeze baza legala in care se mentioneaza exact eliminarea facilitatilor fiscale in industria ... (vezi toată discuția)
Ordonanța trenuleț , îngheață și mărirea alocațiilor ... sexu sexu Ordonanța trenuleț , îngheață și mărirea alocațiilor pt copii și a salariului minim ? De la 1 ianuarie 2025 ? (vezi toată discuția)
Bună ziua am o rugăminte la dumneavoastră dacă puteți să ... Munteanu Margareta Munteanu Margareta Bună ziua am o rugăminte la dumneavoastră dacă puteți să mi spuneți dacă salariul minim pe economie creste de la1 ianuarie 2025 dacă guvernul a dat ... (vezi toată discuția)