Buna ziua! O mica intrebare legata de parcarile private ale unui complex de apartamente, cele achizitionate de catre proprietarii apartamentelor si nu numai, situatia este urmatoarea: parcarea este prevazuta cu poarta de acces, iar aleator in incinta parcarii intra si alte masini care parcheaza pe spatiile comune (cai de acces). Politia locala Cluj-Napoca a precizat ca nu poate interveni in acest caz deoarece este domeniu privat. Oare exista vreun temei legal prin care asociatia de proprietari sa poata lua masuri in privinta aceasta? Am incercat stabiilirea unui regulament intern, dar acesta nu se respecta de catre cei care intra abuziv in parcare. Precizez ca parcarea este una subterana
Proprietarul parcarii, prin regulamentul intern, afisat la intrarea in parcare, poate stabili interval orar in care pot intra si alte masini in afara celor care au contract, precum si posibilitatea de ridicare/ scoatere in afara parcarii, a masinilor parcate neregulamentar.
Multumesc pentru raspuns. Precizez inca o data faptul ca este o parcare de resedinta, subterana cu acces prin telecomanda. Care sunt temeii legali prin care asociatia de proprietari poate sa ridice/scoata in afara parcarii masinile parcate neregulamentar? Din ce am citit, asociatia de proprietari nu are capacitatea legala sa blocheze rotile masinilor si nici nu poate sa se atinga de bunul cuiva, De asemenea autoritatile locale au precizat clar ca fiind domeniu privat nbu pot sa intervina, decat daca masina este pe domeniul public si daca obstructioneaza circulatia altor autovehicule sau a pietonilor
Asociatia poate anula cardul ,telecomanda, unei persoane care nu respecta regulile sau care a persoanei care imprumutat cardul sau telecomanda.
Luati legatura cu cei care au facut controlul acces si daca nu aveti deja raport cine a deschis cand la ce ora sa va faca.
Masina care e parcata ilegala se verifica pe camera si este sunat proprietarul care a dat cu imprumut sau deschis bariera ( usa poarta ce este ) si este notificat ca daca mai parcheaza asa pierde dreptul.
Parcare curte comuna
doru_s
Buna ziua,
Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna.
Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre ... (vezi toată discuția)