Bună ziua! Dacă copilul a împlinit de 1 saptamana 2 ani, pot sa mai aplic ptr somaj? Firma la care lucram a întrat în faliment și mi.au zis ca ar putea sa ma bage în somaj cand termin ccc( de curând mi.au spus, pana acum nu am știut de asa ceva) dar astept un răspuns sigur în câteva zile pentru ca nici ei nu știu exact procedura, mentionez ca nu știu exact când expira perioada de ccc pentru ca nu mai am decizia primita, probabil zilele acestea sau în decembrie anul trecut dar luna aceasta mi.au întrat banii și probabil aceasta este si ultima plata, tot citesc ca trebuia depus cu 30 de zile înainte sau mai mult de a expira concediul, dar nu am știu de acest somaj, se mai poate face ceva acum? Mulțumesc!
Pentru a beneficia de somaj nu are relevanta varsta copilului , ci indeplinirea conditiilor prevazute de lege. ( stagiul de cotizare si articolul incetarii c.i.m. )
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m., termenul de dpeunere este de 10 zile de la aceasta data.
Depasirea termenului presupune acordarea indemnizatiei de la data depunerii actelor.