avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Dacă copilul a împlinit de 1 saptamana 2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Dacă copilul a împlinit de 1 saptamana 2 ani, pot ...

Bună ziua! Dacă copilul a împlinit de 1 saptamana 2 ani, pot sa mai aplic ptr somaj? Firma la care lucram a întrat în faliment și mi.au zis ca ar putea sa ma bage în somaj cand termin ccc( de curând mi.au spus, pana acum nu am știut de asa ceva) dar astept un răspuns sigur în câteva zile pentru ca nici ei nu știu exact procedura, mentionez ca nu știu exact când expira perioada de ccc pentru ca nu mai am decizia primita, probabil zilele acestea sau în decembrie anul trecut dar luna aceasta mi.au întrat banii și probabil aceasta este si ultima plata, tot citesc ca trebuia depus cu 30 de zile înainte sau mai mult de a expira concediul, dar nu am știu de acest somaj, se mai poate face ceva acum? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2025
Airman, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 11 Ianuarie 2025
Pentru a beneficia de somaj nu are relevanta varsta copilului , ci indeplinirea conditiilor prevazute de lege. ( stagiul de cotizare si articolul incetarii c.i.m. )

Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m., termenul de dpeunere este de 10 zile de la aceasta data.

Depasirea termenului presupune acordarea indemnizatiei de la data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 2 concedii de creștere copil ioana123654 ioana123654 În situ următoare se poate primi șomaj? Pana pe 30 aprilie 2015 am fost în ccc, pe 1 mai 2015 m-am angajat la o firma pe perioada determinata iar în ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contract de munca pe perioada determinata! floryna04 floryna04 buna,siuatia mea este:insarcinata in 7 luni si jumatate,urmeaza sa intru in concediu prenatal in cateva zile,dar contractul de munca (care este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lamuriri privind concedierea unei persoane insarcinate iudimoraru iudimoraru am si eu o problema cu care ma confrunt si nu gasesc raspunsurile care sa ma linisteasac.daca ati putea sa ma ajutati in legatura cu locul de munca mai precis ... (vezi toată discuția)