avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am si eu o intrebare legata de un teren extravilan pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am si eu o intrebare legata de un teren extravilan pe care mama ...

Am si eu o intrebare legata de un teren extravilan pe care mama l a cumparat in timpul casatoriei, divortul a fost terminat doar ca nu a facut partajul.
Terenul fiind cumparat exclusiv de ea, poate fi inchiriat fara sa fie nevoie de semnatura fostului sot?
Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Având în vedere că mama dvs este unicul proprietar, aceasta poate dispune de bunul său după propria voință, nefiind necesar acordul altei persoane.
Acest lucru presupune faptul că poate încheia atât un contract de arendă (închiriere), cât și de donație sau vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie atacat la partaj lucianghio lucianghio In procesul de partaj in urma divortului ,este atacat un contract de donatie ,in care donatorul este mama sotului iar donatarul este DOAR fiul (sotul) iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters192876 ContSters192876 Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)