avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua, am un copil din alta relație dar nu am ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua, am un copil din alta relație dar nu am fost căsătorit ...

Bună ziua am un copil din alta relație dar nu am fost căsătorit iar copilu este pe numele lui eu ma-m recăsătorit și am pierdut certificatul fetei ce acte îmi trebuie ca-sa pot sa scot certificatul
Buna ziua, daca nu figurati la rubrica tata pe certificatul de nastere al copilului, este necesara actiune in instanta iar in urma stabilirii filiației fata de dvs puteti schimba si scoate certificatul de nastere, altfel nu aveti niciun drept.
S-i dacă figurează ca tata ce trebuie sa fac

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca nu figurati la rubrica tata pe certificatul de nastere al copilului, este necesara actiune in instanta iar in urma stabilirii filiației fata de dvs puteti schimba si scoate certificatul de nastere, altfel nu aveti niciun drept.

Atunci mergeti la Primarie si solicitati o copie cu dovada legaturii de rudenie.
Puteți solicita un duplicat, iar emiterea acestuia va anula certificatul anterior. Mergeți cu cartea de identitate la primăria unde este înregistrată nașterea și solicitați eliberarea unui certificat nou.
Exista acte de nastere si certificate scoase de pe aceste acte. Fie ca sunt duplicate saau al treilea exemplar etc., ele sunt un nou certificat de pe actul nasterii. NU e o copie.
Mergeti la primarie si cereti un alt certificat de nastere. Cu CI, cerere. Sunati la stare civila si aflati programul si mergeti acolo, unele primarii le emit pe loc, altele nu.

Alte discuții în legătură

Succesiune, copil adoptat radubejenaru9 radubejenaru9 Suntem impreuna cu fratele meu copii unui tata. Acelasi tata a fost casatorit anterioe cu o alta femeie si, dupa un timp, a divortat de ea. S-a nascut din ... (vezi toată discuția)
Completarea actului de stare civila bobams bobams buna ziua, in legatura cu stabilirea filiatiei fata de tata, completarea registrului... am o problema, am tata, care este decedat, m-am trezit nu de mult ca ... (vezi toată discuția)