avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua!Pot cumpara vechime in munca pt a-mi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua!Pot cumpara vechime in munca pt a-mi completa stagiul ...

Bună ziua!Pot cumpara vechime in munca pt a-mi completa stagiul complet de cotizare contributiv de 35 ani, deoarece după noua lege a pensiilor dacă nu am stagiul complet de cotizare contributiv nu mi se pot scădea anii de grupa doua din virsta de pensionare pt a putea ieși la pensie!Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:49, 13 Ianuarie 2025
Nu puteti cumpara vechimea in munca, ci doar sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii pentru o anumita perioada in care nu ati fost asigurat.
Și dacă închei un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii pt perioada în care nu am fost asigurata mi se ia în calcul la stagiul complet de cotizare contributiv pt a ma putea pensiona mai devreme beneficiind de anii de grupa doua?

Cornel Vasile a scris:

Nu puteti cumpara vechimea in munca, ci doar sa incheiati un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii pentru o anumita perioada in care nu ati fost asigurat.

Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2025
Mihaela Princi, utilizator
contractul de asigurare socială se poate încheia, în condițiile legii, de către orice persoană în scopul asigurării în sistemul public de pensii în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă sau, după caz, în vederea completării venitului asigurat utilizat la calculul acestei categorii de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona? lolachi lolachi Buna seara! A-si dori o lamurire cu privire la anul cind ma pot pensiona anticipat. Am virsta 53 ani, nascuta in martie 1958. Din anul 1982 pina in anul 2009 ... (vezi toată discuția)
oug nr.163 din 2020 maria dinca maria dinca Barbat, nascut in mai 1959 -varsta standard de pensionare in mai 2024 Are 10 ani si 7 luni de grupa a-II-a (100%) de munca ceea ce inseamana daca are stagiu ... (vezi toată discuția)
Bună seara! va rog frumos, as putea sa ma pensionez anticipat? ... Birnau Nicoleta Birnau Nicoleta Bună seara! Va rog frumos, as putea sa ma pensionez anticipat? Am 25 ani în câmpul muncii și 55, 5 ani virsta! Va mulțumesc! Exista posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)