avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunã seara.Am nevoie sa aflu cum se imparte o cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunã seara.Am nevoie sa aflu cum se imparte o cota parte in ...

Bunã seara.Am nevoie sa aflu cum se imparte o cota parte in speta urmatoare...bunicul meu a decedat in anul 1985 .S-a facut succesiunea in acelas an pe cota de 1/1 pentru o casa si terenul aferent.
Având 5 copii plus sotul supravietuitor s-a impartit in urmatorul mod. 3 dintre copii fac act de renuntare la succesiune ,2 au 3/8 fiecare iar sotia 2/8.
Tot atunci,pe cota de 2/8 sotia defunctului(bunica mea) face contract de intretinere cu uzufruct viager pãrintilor mei pe cota ei de mostenire dupã soț .
In urma cu 3 ani ma cauta de la primarie precum ca am de platit impozit pe un teren ce aparținea defunctului(bunicul meu)..de care stiau doar cei ce au renuntat.Cum se imparte acel teren ??Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: N.Adriana , utilizator 23:10, 12 Ianuarie 2025
Se împarte în aceleași cote, menționate în certificatul de moștenitor dupa bunic.
Bunica 2/8, iar cei doi copii, câte 3/8 fiecare.

N.Adriana a scris:

Bunã seara.Am nevoie sa aflu cum se imparte o cota parte in speta urmatoare...bunicul meu a decedat in anul 1985 .S-a facut succesiunea in acelas an pe cota de 1/1 pentru o casa si terenul aferent.
Având 5 copii plus sotul supravietuitor s-a impartit in urmatorul mod. 3 dintre copii fac act de renuntare la succesiune ,2 au 3/8 fiecare iar sotia 2/8.
Tot atunci,pe cota de 2/8 sotia defunctului(bunica mea) face contract de intretinere cu uzufruct viager pãrintilor mei pe cota ei de mostenire dupã soț .
In urma cu 3 ani ma cauta de la primarie precum ca am de platit impozit pe un teren ce aparținea defunctului(bunicul meu)..de care stiau doar cei ce au renuntat.Cum se imparte acel teren ??Va mulțumesc
Am uitat să specific căci bunica decedeaza in 1995

Am uitat să specific .Bunica decedeaza in anul 1995.Trebuie deschisă succesiune după ea?Sau se considera că a făcut contract de intreținere pe tot ce ar fi dobândit după defunctul soț.
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2025
N.Adriana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, contract de vanzare cumparare cu contract de intretinere alexa99 alexa99 Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. cum se imparte o casa intre mostenitori in urmatoarea situatie: casa este DOAR pe numele ... (vezi toată discuția)
Cotele dintr-o mostenire maria dinca maria dinca Buna ziua. As dori sa stiu care sunt cotele fiecarui mostenitor in situatia urmatoare: Dupa decesul bunicii,bunicul se recasatoreste dupa care si acesta ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)