avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot crea un act legal de imprumut pentru un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot crea un act legal de imprumut pentru un prieten?

Buna seara,

Daca doresc sa imprumut o suma de 2000 de lei unui prieten, cum pot face un contract scris + semnatura pentru a asigura ca este valid, si ca pot sa imi recuperez banii la final?
Nu planuiesc nimic abuziv, cateva plati saptamanale fara dobanda pana la restituire e tot.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2025
Alemarina, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:12, 13 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara! Dacă nu aveți clauze specifice și complicate, atunci puteți întocmi un contract simplist, în care veți indica datele de identitate ale părților, suma împrumutată, data de restituire.
Țineți cont de următoarele doua aspecte, foarte importante: persoana care primește banii , în afară de semnătură, să scrie în contract cu mâna sa "bun şi aprobat pentru ...", cu arătarea în litere a sumei datorate.
A doua chestiune: banii pe care ii împrumutați sa ii transferați prin banca. Asa aveți dovada ca s-a realizat intr-adevar împrumutul.
Sau, puteți încheia contractul la notar.
Un contract de împrumut la notar este titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imprumuti bani si sa ai siguranta ca ii vei primi inapoi? isa1987 isa1987 buna ziua, doresc sa imprumut pe cineva cu 1000euro dar nu stiu ce act trebuie sa fac la notariat ca sa imi primesc banii inapoi si ce conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca fac un contract de imprumut, (obiectul fiind o suma de bani), printr-un avocat este cu titlu executoriu? sau doar la notar?multumesc (vezi toată discuția)
Doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani ... braun braun doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani prin transfer bancar. este bine sa ii fac donatie la notar sau un contract de imprumut? ce ... (vezi toată discuția)