avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate incasa un carnet CEC vechi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate incasa un carnet CEC vechi?

Am mostenit un carnet CEC din anii 80. Am intrebat la CEC Bank daca pot solicita banii + dobanbda - comisioane. Mi-au spus ca sa nu imi mai bat capul, că s-a facut conversia la noul leu (RON) și as avea mai multe comisioane de platit decat de ridicat bani. Nu mi se pare un raspuns corect și as vrea să știu dacă au mai fost astfel de cazuri și cum au fost soluționate.
Multumesc,
Sorin
Cel mai recent răspuns: Sorin Band , utilizator 16:05, 15 Ianuarie 2025
Din pacate, asa cum v-a zis de la Cec asa si e.
La denominare s-a stabilit 1RON = 10.000 ROL.
Dacă ați avut, să zicem, 50.000 ROL, ceea ce înainte de 89 era o mică avere, banca vă poate plati 5 lei, fără comisioane.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare despagubire pt carnetele de cec catalincsd catalincsd Buna ziua as dori sa imi spune-ti daca as putea sa fiu despagubit avind in posesie un astfel de carnet CEC primit de la parinti ,si cum se procedeaza. Am ... (vezi toată discuția)
Proces denominare 2005 rol > ron stefandumitrescu28 stefandumitrescu28 Salutare, Recent am gasit in casa bunicului un carnet de economii la CEC. Se pare ca pana in anul 2001 timp de 10 ani a depus bani pe numele meu, in jur de ... (vezi toată discuția)
Cec depuneri vio_f vio_f Buna ziua. Am gasit de curand , carnet de CEC (libret de economii), care este pe numele meu din 1999. Am la sold trecut suma de 10.000 lei, din anul 1999. As ... (vezi toată discuția)