avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul : s-a modificat ceva in ce priveste perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul : s-a modificat ceva in ce priveste perioada maxima si calculul ajutorului ?

1. oug 28/2009 era aplicabila pana la 31.dec.2009. s-a prelugit cumva perioada de aplicare ?
2. care este salariul minim brut pe tara care se ia ca referinta pentru calulul indemnizatieie de somaj ? 600 sau 705 lei ?

cu avalansa aceasta de concedieri, ar fi normal sa se stabileasca cu certitudine! daca intrebam la ajof primim raspunsuri evazive !
Cel mai recent răspuns: letipop , utilizator 20:14, 14 Februarie 2010
1. In locul OUG 28/2009 nu a aparut, inca, nimic. Este in lucru.
2. Salariul minim brut pe tara este de 600 lei. Cei 705 lei sunt numai pentru bugetari.
deci, acest GUVERN nu este IMPOTENT ! este PERVERS !
face discriminare intre angajati, intre pensionari, iar acum si intre SOMERI !
oare somerii bugetari sunt mai "someri" decat ceilalti ??X-(

da, faptul ca ne-am nascut in RO devine un blestem !! #-o
letipop a scris:

deci, acest GUVERN nu este IMPOTENT ! este PERVERS !
face discriminare intre angajati, intre pensionari, iar acum si intre SOMERI !

da, faptul ca ne-am nascut in RO devine un blestem !! #-o

sunt total de acord cu dvs. ... in plus as putea spune ca acel 75% trebuie calculat la salariul ce ar fii rezultat in urma unei incadrari minime in functie de studii asa cum spune ccmu national... ca de asta se numeste NATIONAL!!! :((
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
ctynn, utilizator
letipop a scris:

1. Somerii bugetari nu sunt tratati altfel decat ceilalti.
2. Cand ei intra in somaj, indemnizatia se calculeaza avand in vedere tot salariul minim brut pe tara, de 600 lei.
3. Salariul minim de 705 lei nu este pe tara. El foloseste numai ca baza pentru stabilirea salariilor bugetarilor.
4. Legea 76/2002 nu s-a modificat odata cu actul normativ care a stabilit salariul minim pentru bugetari.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc; acum mi-e mai clar...desi, nu ma simt mai bogata daca "a murit si capra vecinului" !:D

si imi pastrez parerea exprimata despre G.R. ! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

600 sau 705 Stefanpetrut Stefanpetrut Daca am inceput sa beneficiez de somaj din oct. 2009 dupa schema de calcul 75% din 600 +cotizatie functie de vechime si incadrare, tinind cont ca someri sunt ... (vezi toată discuția)
Recalculare somaj 2010? dgrsj dgrsj Am somaj din august 2009 calculat in raport de vechiul sal.min/economie de 600 lei.Acum,dupa majorarea sal.min la 705 lei mi se va mari si somajul ... (vezi toată discuția)
La ce indemnizatie de somaj am dreptul? emil6702 emil6702 Daca in acest an am avut 2 salarii minime, 705 respectiv 600 RON, cum se calculeaza ajutorul de somaj in acord cu L 76/2002? (vezi toată discuția)