avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!Am un copil de doi ani si noua luni cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!Am un copil de doi ani si noua luni cu fostul iubit,am ...

Buna seara!Am un copil de doi ani si noua luni cu fostul iubit,am plecat de la el înainte sa nasc pt ca ma stresa prea tare.Am crescut eu fetița locuind cu părinții mei,recent l am trecut tată ca sa dea pensie alimentară si urma sa mergem la notar insa ajungem in instanță pt ca el vrea sa ia fata in weekenduri .Eu am fost de acord sa o ia in weekenduri cu condiția ca o perioadă de timp pt inceput sa fiu eu prezenta o vreme ca sa se obișnuiască fetița cu ei si ei sa înțeleagă rutina ei zilnică si sa nu dea fetița peste cap aceasta schimbare pt ca fetița nu a locuit deloc cu el si abia înțelege ca e tatal ei. Si el nu a fost de acord cu prezența mea si vrea in instanță..are cum sa i se acorde in instanță dreptul de a lua fetița in weekenduri daca ea nu a conviețuit cu el niciodată?eu cu el nici macar nu am fost căsătoriți,nici nu am mai locuit împreună după ce am născut si Până acum am crescut o eu cu părinții mei
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
O.mama.stresata, utilizator
Puteti sa ajutati copilul in perioada acesta sa se obisnuiasca cu ideea, sa il cunoasca, sa ii spuneti povesti, sa ii aratati poze. Astfel ii va fi mai usor.
Despre program, notarul nu e competent nici pe program si nici pe pensie, unii mai incheie aacte, insa legea nu le da aceasta competenta decat odata cu divortul si atat.
Vorbiti cu un avocat, programul poate fi cerut asa incat sa ii fie mai usor copilului si dv. sau nu. Angajati sau nu angjati apoi avocat in instanta, nu conteaza, macar discutati cu cineva priceput in domeniu sa va ainvete cum sta, juridic, situatia dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. cum să opresc șantajul și amenințările ei? geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani Divortul a fost pe cale amiabila , la ... (vezi toată discuția)
Mi-am lăsat copilul, temporar, în grija părinților. mă poate da în judecată fostul soț din acest motiv? alinapuricel alinapuricel Buna ziua ! Impreuna cu fostul sot am desfacut casatoria in fata unui notar, am stabilit domiciliul copilului la mine (are 11 ani), in casa parintilor mei, am ... (vezi toată discuția)
Acord plecare strainatate tata pentru copil viomag viomag buna ziua. sunt tatal unei fetite de 4 ani, am drept de vizita prin hotarare judecatoreasca( copil din afara casatoriei), merg des la fetita mea iar mama ... (vezi toată discuția)