avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... „vanzare” fara contract. Mostenire, drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

„vanzare” fara contract. Mostenire, drept de proprietate

Buna seara!
Am o situatie speciala. Tatal meu a ”vandut” acum 25 de ani un apartament unei doamne fara sa aiba drept de proprietar. Acesta mostenise apartamentul de la tatal recent decedat, insa nu facuse succesiunea. Din ce inteleg, la acel moment, acestia au incheiat un fel de acord.
Acum, doamna ma forteaza sa inchei vanzarea inceputa pentru a vinde ea la randul ei apartamentul.
Ma aflu in imposibilitatea de a face succesiunea dupa tata si bunici. Poate sa actioneze in vreun fel in instanta fata de mine?
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
Milen098, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:34, 17 Ianuarie 2025
Buna seara! Teoretic este foarte complicat pentru doamna respectiva sa isi faca actele pe apartament fara dvs.
Dvs sunteti mostenitor dupa tatal si bunicul dvs (or mai fi si altii, nu stim), insa in calitate de mostenitor aveti drepturi si obligatii.
Este riscant pentru noi sa va raspundem acum prin sfaturi certe, intrucat nu avem hartiile si situatia de fapt clara.
Ca sfat general, ar trebui sa o ajutati. Eventual sa mergeti impreuna la un avocat , notar sau alt jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezabatere succesiune in instanta soniac soniac Sunt in pragul unui process pentru dezbaterea mostenirii lasate de tatal meu si as avea nevoie de cateva sfaturi sau informatii. Urmeaza sa contactez un ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati vitregi roxpopa roxpopa Stimati domni, Am nevoie de ajutor intr-o problema care este pentru mine mai mult sentimentala decit materiala. Bunicii mei au decedat unul dupa altul lasind ... (vezi toată discuția)
Pierd mostenirea dupa 30 de ani???? exodia exodia eu cu fratele meu avem cumparata o proprietate in partzi egale.Proprietatea are teren arabil si imobil.Am facut o intzelegere in momentul acela ca el sa ramana ... (vezi toată discuția)