avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua Cf art.42 din Legea 448/2006 Republicata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua Cf art.42 din Legea 448/2006 Republicata privind protectia ...

Buna ziua
Cf art.42 din Legea 448/2006 Republicata privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap,cu completarile si modific.ulterioare.Adultii cu handicap grav pot opta intre asistent personal si primirea unei indemnizatii lunare.
In cazul in care a survenit decesul adultului cu handicap grav a fost platita necuvenit indemnizatia de insotitor pt o luna de catre serviciul public de asistenta locala,aceasta suma poate fi recuperata de la sotul decedatei si daca DA,care este cadrul legal pt obligarea acestuia la restituirea sumei?
Multumesc
0721982813

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)
Handicap B.T. B.T. Buna ziua! Persoana incadrata la Handicap grav ,are dreptul la asistent personal sau la insotitor. Care sunt eu,ca fiica si care nu doar o insotesc, dar eu am ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil 4luni cu handicap grav down down Buna ziua sunt mama a 6copii din care cel mic de 4 luni este diagnosticat cu sindrom down. Am certificatul de handicap.Am depus actele pentru indemnizatia de ... (vezi toată discuția)