avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interpretare lege calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interpretare lege calcul pensie alimentara

Bună ziua. As dori o lămurire asupra interpretarii textului de lege. În situația cu 3 copii minori din căsătorie anterioara și 2 din căsătoria actuala cum se face calculul pensiei datorate pt fiecare dintre cei 3 din căsătoria anterioara? Sunt 3 care pot împărți / beneficia de maxim 50 la suta din net sau sunt 5 care pot beneficia din 50 % ? Și cei 2 de "acasă" se pun la calcul? Pur teoretic la 5000 net revine maxim 1000 lei de copil, inclusiv la cei din căsătoria anterioara sau se împarte 5000 la 3, doar ei fiind beneficiarii din totalul de 50 la suta alocat din venit? Va mulțumesc, Alex
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2025
AlexaMateiD, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexaMateiD , utilizator 20:56, 18 Ianuarie 2025
Mulțumesc mult. Apreciez ajutorul. O seară frumoasă.

gi-jane2 a scris:

Suma se plateste cf convenției, nu contează legea, dvs puteati stabili o suma mai mare de 50% sau mai mica chiar decât pragul minim. Pe viitor, in cazul in care una din parti nu mai e de acord cu suma stabilita și vrea mai mult / mai puțin și nu găsește înțelegere la cealaltă parte, se adresează instantei care va stabili o pensie, de data asta maxim 1/2 din venitul net, impartit la 5 copii. Ce trebuie sa mai știți, e ca nu e musai ca cei 5 sa aibă pensii egale, ci după nevoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara diana_sal diana_sal calcul pensie alimentara buna ziua! daca sotul meu plateste deja 2 pensii alimentare pt doi copii, fiecare de cate 550 lei , copilul meu, in urma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mirceamesaru mirceamesaru Sunt recasatorit si am in intretinere sotia si 2 copii minori de 8 si 11 ani. Sunt pensionar cu o pensie de 2430 lei (RON). Din casatoria anterioara a rezultat ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sau nu Andreea.Dutu Andreea.Dutu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu un aspect. Eu si concubinul meu (avem aceeasi adresa de buletin) intetionam sa ne achizitionam un apartament ... (vezi toată discuția)