Sunt divortat si mama nu vrea sa imi dea detalii despre bona care se ocupa de copil. Avem custodie comuna.
Nu cred ca a facut contract cu acea bona.
Fata are 8 ani, sta foarte mult la acea femeie acasa si as vrea stiu si eu cu cine sta.
Bona merge sa o ia de la scoala 4 zile pe saptamana.
Scoala retine informatii despre bonele care iau copiii de la scoala ?
Are vreo obligatie Scoala sa imi dea informatii, daca le cer ?
Cum pot sa aflu ? La ce institutie pot apela pentru a afla ?
Multumesc, m-am gandit la asta, dar in cazul in care invatatoarea spune ca nu stie, sau ca nu are datele de indentitate, care ar fi pasul urmator ? Are scoala oblligatia legala sa retina datele bonei ? In mod normal asa ar trebui pentru ca pleaca cu copilul, dar multi parinti cred ca doar le prezinta cadrului didactic fara sa depuna vreo declaratie.
Întrebați dacă în afară de mama copilului îl mai ia cineva de la școală. Cereți dacă este cazul numele persoanei, iar în caz de refuz solicitați ca răspunsul să îmbrace forma scrisă.
gi-jane2
Moderator 5din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu are de unde sa știe scoala care e treaba cu bona, cine e și ce hram poartă. Puteti vb cu mama, poate dacă va oferiți sa o plătiți dvs, poate obtineti și informații despre ea
Ca idee, cat copilul e la mama, răspunde pt el, nu cred ca ar fi lăsat copilul cu o persoana iresponsabila.
da, ii dau suficienti bani si pentru bona si pentru alte cheltuieli, e suparata cu divortul si nu imi comunica nimic despre copil. Credeam ca ii trece dar, dupa ceva ani, totul la fel. Imi ingradeste si programul cu copilul, ca na...toate vin la pachet, dar asta e un alt subiect. De multe ori razbunarea unor fosti parteneri nu se opreste, folosesc copilul si Institutiile esueaza in a proteja sau ajuta copilul, dupa cum stiti din realitatea sociala :(.
Dar, aici am intrebat asta, consider ca trebuie sa am si eu date minime despre acea persoana, nume, prenume si un numar de telefon, ca petrece timp cu copilul destul de mult. Si daca nu mi le da, ma gandeam cum sa aflu totusi intr-un mod mai elegant si corect.