avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Identitate Bona Copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Identitate Bona Copil

Buna ziua,

Sunt divortat si mama nu vrea sa imi dea detalii despre bona care se ocupa de copil. Avem custodie comuna.
Nu cred ca a facut contract cu acea bona.
Fata are 8 ani, sta foarte mult la acea femeie acasa si as vrea stiu si eu cu cine sta.
Bona merge sa o ia de la scoala 4 zile pe saptamana.
Scoala retine informatii despre bonele care iau copiii de la scoala ?
Are vreo obligatie Scoala sa imi dea informatii, daca le cer ?
Cum pot sa aflu ? La ce institutie pot apela pentru a afla ?

Va multumesc pentru indrumare,
Cel mai recent răspuns: user11av , utilizator 16:37, 23 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
oricum, e irelevant daca face rost de astea, ca femeia aia nu e obligata sa ii dea relatii tastalui ca nu ii e angajata.
Se prea poate insa ca femei sa lucreze la negru si domnul ii poate face rau, asta da.
Infirm ideea ca intrebarea are scop fiscal.
Consider ca ambii pariti trebuie sa stie cu cine este lasat in supraveghere copilul si unde. (vorbim de o supraveghere zilnica cu o terta persoana).
Vorbim totusi de o custodie comuna.
Pe unii tati nu ii intereseaza, pe mine da.
Dar daca copilul ar fi la domiciliul tatalui, custodie comuna cu mama, ar fi la fel de ciudat sa i se raspunda mamei ca nu ar trebui sa o intereseze cine ii supravegheaza copilul.
Ar trebui sa facem diferenta intre domiciliu si custodia comuna.
Faptul ca ai domiciliul nu inseamna ca ai custodie exclusiva.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
user11av, utilizator
Faptul ca ai domiciliul nu inseamna ca ai custodie exclusiva.

asa este, iar faptul ca nu comunicati asupra acestui lucru, e o rautate.
dvs va vedeti copilul la vizita? vb de un copil de 8 ani, daca ar fi ceva in neregula, ati vedea.
La dgaspc nu cred ca va puteti duce cu problema asta, dar puteti incerca.
În cazul în care copiii pleacă singuri de la școală părinții dau o declarație că sunt de acord ca aceștia să plece neînsoțiți. In cazul în care pleacă frecvent însoțiți de altcineva decât părintele se dă deasemenea o declarație la școală în care se menționează numele acelei persoane, nu mai rețin dacă si CNP...
Școala nu are obligația să îi comunice celuilalt părinte cu cine a plecat copilul mai ales că nu este în timpul programului de vizita.

gi-jane2 a scris:

Nu are de unde sa știe scoala care e treaba cu bona, cine e și ce hram poartă. Puteti vb cu mama, poate dacă va oferiți sa o plătiți dvs, poate obtineti și informații despre ea
Ca idee, cat copilul e la mama, răspunde pt el, nu cred ca ar fi lăsat copilul cu o persoana iresponsabila.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2025
marianliviuh, utilizator
confirm ce spune marianliviuh.
e normal sa tina o evidenta, e o chestiune de siguranta copilului dar si de optimizare.
In scolile private, confirm ca se depune si copie dupa buletinul persoanelor terte care preiau frecvent copilul, dar acolo ei sunt foarte atenti la chestii legate de securitate pentru a vinde serviciile.
Pot oferi aceste informatii Politiei presupun, daca sunt cerute.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
user11av, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil sub 3 ani in favoarea tatalui. caz amplu expus lionut lionut Se da urmatorul caz: -cel al unei familii cu fetita de aproape 2,3 ani, tatal cu loc de munca stabil, administrator si la o firma, castigand destul de bine ... (vezi toată discuția)
Supraveghere bona, necesitate acord mircea2015mircea mircea2015mircea Buna ziua, Trebuie cerut acordul bonei care se deplaseaza la domiciliul copilului pe care il are in grija pentru a fi filmata cu camera de supraveghere audio ... (vezi toată discuția)
Conditiile de iesire in tara ale unui minor wakeupdolores wakeupdolores Divortat, custodie comuna, copil minor. Mama copilului imi cere acordul pentru a pleca in strainatate cu copilul. Pana acum imi spunea locul si data pentru ... (vezi toată discuția)